Veulen registratie NRPS

Registreer uw veulen vandaag nog bij het NRPS

 

Het NRPS registratiepapier en paardenpaspoort zijn erg belangrijk voor de eigenaar van een veulen. U dient uw veulen zelf te registreren bij het NRPS en tegenwoordig kan dat ook online. Wacht niet te lang, want een veulen dient binnen 6 maanden na geboorte te beschikken over een paardenpaspoort.

Als u niet de fokker van het paard / de pony bent, maar u wilt wel het veulen wel bij het NRPS registreren, dan kunt u het NRPS om hulp vragen. U kan het NRPS hiervoor bereiken per telefoon en per email.

Wanneer uw merrie gedekt is door een goedgekeurde NRPS dekhengst, dan wordt het veulen opgenomen in het veulenboek van het NRPS mits het voldoet aan de bloedvoering. Voor pony's is dit minimaal 12,5 % Arabisch bloed en voor paarden minimaal 12,5% Arabisch - of Anglo-Arabisch bloed.

Is de merrie gedekt door een goedgekeurde hengst van een ander EU-erkend stamboek, dan nemen wij het veulen op in het Register A. Is de merrie gedekt door een niet-goedgekeurde hengst, dan wordt het veulen opgenomen in het Register B en dient er eventueel DNA onderzoek plaats te vinden om de afstamming aan te tonen.

Wij ontvangen graag het dekbewijs / geboortebericht met de gegevens van uw veulen.  De naam van een hengstveulen dient te beginnen met de eerste letter van de naam van de vader, ook als dit een stalnaam is. De keuze van een naam van een merrieveulen is vrij.

Als uw merrie (de moeder van het veulen) nog niet bij het NRPS is geregistreerd, ontvangen wij graag een kopie van haar afstamming.

Zodra wij de gegevens van uw veulen ontvangen hebben, zorgen wij ervoor dat er een paspoortconsulent / veulenschetser de gegevens van uw veulen ontvangt. Hij / zij neemt dan contact met u op om uw veulen te chippen en/of te schetsen. Daarnaast ontvangt u van het NRPS een factuur (per mail) voor de kosten van de veulenregistratie.

 

Schrijf hieronder uw veulen direct in bij het NRPS

Indien het een hengstveulen is, dan dient de naam van het veulen met dezelfde letter te beginnen als de eerste letter van de naam van de vader.

Geef svp hierboven aan of u lid bent of dat u dit graag wilt worden.

Indien u lid bent, geef dan hierboven uw lidnummer aan.

Indien u niet de fokker bent, maar het veulen wel op uw naam geregistreerd dient te worden, dan verzoeken wij u onderaan het formulier de naam van de fokker te vermelden bij 'opmerkingen'.

Vul hier de adresgegevens van de eigenaar in (straatnaam, huisnummer, postcode, woonplaats).

Geef hierboven het adres op waar het veulen nu op stal of in de wei staat. Schrijf 'idem' indien het veulen op adres van de eigenaar staat.

Geef hier uw e-mailadres op. Op dit e-mailadres ontvangt u ook binnen een paar minuten een kopie van dit formulier ter bevestiging.