Veulen registratie

Veulen registratie bij het NRPS

Het NRPS registratiepapier en paardenpaspoort zijn erg belangrijk voor de eigenaar van een veulen. U dient uw veulen zelf te registreren bij het NRPS en tegenwoordig kan dat ook online. Wacht hier niet te lang mee, want een veulen dient binnen 6 maanden na geboorte te beschikken over een paardenpaspoort!


Leden van het NRPS kunnen via MIJN NRPS inloggen en hun veulen registreren. Dit gaat nog makkelijker omdat de persoonlijke gegevens dan al voor u ingevuld zijn!

 

Als u niet de fokker van het paard / de pony bent, maar u wilt wel het veulen wel bij het NRPS registreren, dan kunt u het NRPS om hulp vragen. U kan het NRPS hiervoor bereiken per telefoon en per email.

 

Welk boek of register?

     - Wanneer uw merrie gedekt is door een goedgekeurde NRPS dekhengst, dan wordt het veulen 

       opgenomen in het veulenboek van het NRPS mits het voldoet aan de bloedvoering.

     - Is de merrie gedekt door een goedgekeurde hengst van een ander EU-erkend stamboek, dan

       nemen wij het veulen op in het Register A.

     - Is de merrie gedekt door een niet-goedgekeurde hengst, dan wordt het veulen opgenomen in

       het Register B en dient er eventueel DNA onderzoek plaats te vinden om de afstamming aan te

       tonen.

 

De Bloedvoering bij het NRPS:

     - Voor pony's minstens 12,5 % Arabisch bloed

     - Voor paarden minstens 12,5% Arabisch - of Anglo-Arabisch bloed.

 

Wij ontvangen graag het dekbewijs/ geboortebericht met de gegevens van uw veulen. De naam van een hengstveulen dient te beginnen met de eerste letter van de naam van de vader, ook als dit een stalnaam. De keuze van een naam voor een merrieveulen is vrij.

 

Als uw merrie (de moeder van het veulen) nog niet bij het NRPS is geregistreerd, ontvangen wij graag een kopie van haar afstamming.

 

Zodra wij de gegevens van uw veulen ontvangen hebben, zorgen wij ervoor dat er een paspoortconsulent / veulenschetser de gegevens van uw veulen ontvangt. Hij / zij neemt dan contact met u op om uw veulen te chippen en/of te schetsen. Daarnaast ontvangt u van het NRPS een factuur (per mail) voor de kosten van de veulenregistratie.

1. Veulen1
2. Moeder2
3. Vader3
4. Eigenaar4
5. Samenvatting5

* Verplicht veld

Horse Manager

Deknummer Gefeliciteerd met de geboorte van uw veulen.
U heeft van uw hengstenhouder een geboortebericht gekregen dat u moet invullen wanneer uw veulen geboren is. De meeste NRPS-hengstenhouders hebben bovenaan het geboortebericht het zogenaamde deknummer staan. Vul dit hierboven in. Indien de dekking bij ons bekend is, worden de meeste gegevens al voor u ingevuld. Controleer alle gegevens goed of vul ze zo veel mogelijk aan. Is het deknummer niet bekend dan moet u zelf alle gegevens invoeren. Is ook zo gebeurd.

Veulen informatie

Naam veulen * Indien het een hengstveulen is, dan dient de naam van het veulen met dezelfde letter te beginnen als de eerste letter van de naam van de vader.
Geslacht
Geboortedatum *
RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.
Kleur *