VEULENREGISTRATIE VERNIEUWD -  SUBLI ACTIE GAAT DOOR !

 

Het is nu nog eenvoudiger geworden om uw veulen, paard of pony bij het NRPS te registreren. Volg de link, log in of maak een nieuwe account aan als u voor het eerst een paard of pony bij het NRPS registreert. Via uw persoonlijke account kunt u eenvoudig een overzicht van uw dieren inzien, aanmelden voor een keuring, uw facturen inzien en informatie, foto's of youtube filmpjes toevoegen bij uw paard of pony.

Tijdens de aanmelding vragen we u het dekbewijs/ geboortebericht met de gegevens van uw veulen digitaal toe te voegen, De naam van een hengstveulen dient te beginnen met de eerste letter van de naam van de vader. Stalnamen en sponsornamen worden buiten beschouwing gelaten voor het bepalen van de beginletter. De keuze van een naam voor een merrieveulen is vrij.

Als uw merrie (de moeder van het veulen) nog niet bij het NRPS bekend is kunt u de gegevens tijdens de veulenregistratie invullen. Daarbij ontvangen graag een kopie van haar afstammingsbewijs.

In samenwerking met Subli krijgt u één gratis zak merrie- of veulenbrok bij het registreren van uw veulen!

Begin met het registreren van uw veulen door hier te klikken.

 


 

NRPS NIEUWS VERNIEUWD EN MEER PAGINA'S !

 

NIEUWE HENGSTEN - interview MARTIN OOSTERLAAR - FOKKERSAVOND BRp

 

Op de voorpagina:  Rens Rovers met Budweiser (v. Berlin).

Onder Budweiseer tijdens de Blom Cup 2022.

Bezoek ook het YouTube kanaal van het NRPS. Bijna 300 video's met NRPS sportpaarden, goedgekeurde hengsten, de hengstenkeuring, hengstenshow en nog veel meer!


INSCHRIJVING KEURINGEN OPEN

Het keuringsseizoen is inmiddels in volle gang.

Er staan nog een regiokeuring in Tolber, een thuiskeuring in Rockanje en natuurlijke de Nationale Keuring en Late Veulenkeuring in Lunteren op het programma.

Zaterdag 23 juli houdt Noord de keuring in Tolbert, en voor zaterdag 30 juli kunt u zich nog aanmelden voor Rockanje.

Inschrijven voor de keuringen kunt u door in te loggen in uw account. Indien u nog geen account heeft, kunt u deze direct aanmaken. In uw account kunt u middels de keuze voeg een paard toe aan keuring, uw paard of pony inschrijven voor de gewenste keuring. Nu inloggen

Wil je van tevoren het vrijspringen/ vrij bewegen oefenen met een merrie of ruin die voor stamboekopname en de ster naar de keuring gaat? Plus tips en goede raad ontvangen voor de voorbereiding in het algemeen? Kom dan maandag 11 juli naar Beilen. Inschrijven via egionoord@nrps.nl

IN THE SPOTLIGHT - WBSFH

Wat is de WBSFH

De World Breeding Federation for Sport Horses (WBFSH),  is een non-profit federatie van bijna 80 sportpaardenstamboeken van over de hele wereld, die ongeveer 150.000 fokkers vertegenwoordigt. Het NRPS is hier sinds de beginjaren van de WBSFH lid.
De WBFSH behartigt de gemeenschappelijke belangen van alle sportpaardenfokkers via haar aangesloten stamboeken en treedt op als vertegenwoordigend orgaan voor de sportpaardenfokkerij.Een van de actieiten van het WBSFH is het opstellen van ranglijsten van stamboeken, ruiters, fokkers, spring-, dressuur en eventingpaarden op basis van sportresultaten. De WBFSH-ranglijsten worden algemeen aanvaard als een essentieel handvat voor de sport- en fokkerij. De rankings worden beheerd door de WBFSH General Manager, Nadine Brandtner, en worden berekend op basis van gecontroleerde FEI-resultaten Alleen paarden die bij de geboorte zijn geregistreerd in een stamboek van een WFBSH-lid, komen in aanmerking om in de ranglijst te verschijnen.
De puntentoekenningen voor de WBFSH fokkerijrankings in springen, dressuur en eventing lopen in een vaste cyclus van 12 maanden, waarbij de punten opnieuw beginnen bij nul wanneer de nieuwe ranglijstcyclus elk jaar op 1 oktober begint. Voor de hengstenranglijst worden de punten van elke nakomeling in de definitieve WBFSH Breeder Ranking opgeteld om de vader zijn totaal aantal punten en rang te geven.
 
Lees hier de volledig tekst over NRPS en WBSFH, De WBSFH/FEI Wereldkampioenschappen Jonge Paarden en NRPS in de Ranking.
 
Hexagon's Ich Weiss met Thamar Zweistra. NRPS nr1 op de WBFSH ranking 2022

zaterdag 10 september 2022 - Manege Beilen, Hoefslag 20, 9412 BH Beilen Aanmelden

 Algemeen Bruikbaarheidsonderzoek Paarden en Pony's (ABOP)

ABOP - NRPS - Nederlands Rijpaarden- en Ponystamboek

Naam Vader Vader van moeder Geboortedatum Breed Discipline Eigenaar