Provinciale Keuringen

Provinciale Keuringen

Het NRPS organiseert in 2020 verschillende provinciale keuringen door het gehele land. Tijdens deze keuringen wordt er naar het exterieur en de beweging van uw paard of pony gekeken. Er worden 1e, 2e en 3e premies uitgereikt (waarbij een 1e premie de beste beoordeling weergeeft). De paarden en pony's die een 1e premie behaald hebben worden op kwaliteitsvolgorde geplaatst. Voor iedere fokrichting vindt er een kampioenskeuring plaats. De beste paarden en pony's worden aangewezen voor de Nationale Keuring op zaterdag 8 augustus a.s. te Lunteren. De 3-jaar en oudere paarden en pony's kunnen op de provinciale keuring bij een positieve beoordeling het stamboekpredicaat behalen. Ruinen en niet goedgekeurde hengsten kunnen ook het sterpredicaat behalen. De 3 jaar en oudere merries kunnen op de Nationale keuring de exterieur predicaten behalen (ster, voorlopig keur, keur en elite). 

Provinciale keuringen

2020

Locatie

Lunteren

zaterdag 27 juni

Manege De Nieuwe Heuvel

De Mortel

zaterdag 4 juli

Manege 't Zwarte Water

Tolbert

zaterdag 11 juli

H.J.C. Manege

Assendelft

zaterdag 18 juli

Hippisch Centrum De Delft

 

 

 

Nationale keuring

2020

Locatie

Lunteren

zaterdag 8 augustus

Manege De Nieuwe Heuvel

 

Het inschrijfgeld voor deelname aan de provinciale keuring is 13,20 euro per dier voor leden van het NRPS en 32,30 euro per dier voor niet leden. Deelname aan de Nationale keuring is voor leden gratis en 30,30 euro per dier voor niet leden. De tarieven voor het stamboek -, ster-, voorlopig keur- en keur predicaat staan vermeld op de tarievenlijst 2020 (prijswijzigingen voorbehouden).  

De provinciale keuringen zijn bedoeld voor merries, merries met veulens, ruinen en niet-goedgekeurde hengsten die ingeschreven staan (of kunnen worden) in het stamboek, veulenboek of register A. Voor de predicaten die merries, ruinen en niet-goedgekeurde hengsten tijdens de keuringen kunnen behalen kunt u hier klikken.

Naast de exterieur keuringen aan de hand, zijn er ook zadelrubrieken. De zadelrubriek staat open voor stamboek- en hulpstamboekmerries, ruinen en niet goedgekeurde of erkende hengsten. Er zijn aparte rubrieken voor de pony's en de paarden. In deze rubrieken kunnen de pony's en paarden hun rijtypische kwaliteiten tonen.

Bekijk hier informatie omtrent de Provinciale Keuringen.