Regionale Keuringen

Regionale Keuringen

Het NRPS gaat in 2024 weer 4 regionale keuringen te organiseren. Tijdens deze keuringen wordt er naar het exterieur en de beweging van uw paard of pony gekeken. Er worden 1e en 2e premies uitgereikt (waarbij een 1e premie de beste beoordeling weergeeft) en de paarden en pony's worden op kwalliteitsvolgorde geplaatst. De 3-jaar en oudere paarden en pony's kunnen op de regionale keuring bij een positieve beoordeling in het stamboek worden ingeschreven en het Ster-predicaat behalen. Wanneer het ster-predicaat behaald wordt geldt dat als een uitnodiging voor de Nationale Keuring op woensdag 14 augustus a.s. te Lunteren. De 3 jaar en oudere merries kunnen op de Nationale keuring de exterieur predicaten voorlopig keur of keur behalen.

Onder bepaalde voorwaarden kunnen veulens en stermerries rechtstreeks inschrijven voor de Nationale Keuring. Keur- en elite merries kunnen altijd rechtstreeks deelnemen aan de Nationale Keuring.

Het inschrijven voor de regionale keuring is open voor NRPS-leden. Het inschrijfgeld voor deelname aan de regionale keuring is € 14,50 per dier. Deelname aan de Nationale keuring is gratis als uw paard of pony doorverwezen is vanaf een regionale keuring in het lopende kalenderjaar.
De tarieven voor het stamboek -, ster-, voorlopig keur- en keur predicaat staan vermeld op de tarievenlijst (prijswijzigingen voorbehouden).  

Regionale keuring Datum Sluitingsdatum inschrijving: 
Regio Midden, de Nieuwe Heuvel, Lunteren zaterdag 29 juni 2024 vrijdag 14 juni 2024
Regio Zuid, Manege Het Zwarte Water, De Mortel zaterdag 6 juli 2024 vrijdag 21 juni 2024
Regio West, HC De Delft, Assendelft zaterdag 13 juli 2024 vrijdag 28 juni 2024
Regio Noord, HJC Manege, Tolbert zaterdag 20 juli 2024 vrijdag 5 juli 2024

 

Thuiskeuring Datum Sluitingsdatum inschrijving: 
Stoeterij Koningshoek, Rockanje                            woensdag 10 juli 2024 dinsdag 25 juni 2024

 

Let op; de inschrijving voor uw deelname aan de keuring sluit 2 werken voor de betreffende keuring!

Inschrijven voor de keuringen kunt u door in te loggen in uw account. Indien u nog geen account heeft, kunt u deze direct aanmaken. In uw account kunt u middels de keuze voeg een paard toe aan keuring, uw paard of pony inschrijven voor de gewenste keuring. Nu inloggen

De regionale keuringen zijn bedoeld voor veulens die staan ingeschreven (of kunnen worden ingeschreven) in het Veulenboek, Register A of Register B van het NRPS en minimaal 4 weken oud zijn tijdens de keuring.
Voor merries, merries met veulens, ruinen en niet-goedgekeurde hengsten geldt dat deze ingeschreven staan (of kunnen worden ingeschreven) in het (hulp)stamboek, veulenboek of register A.
3 jaar en oudere merries die zijn ingeschreven in het Register B van het NRPS kunnen worden aangemeld voor opname in het Hulpstamboek.

Alle informatie over de aanmelding, predicaten en de gang van zaken op de keuringen kunt u hier vinden.