Regionale Keuringen

Regionale Keuringen

Het NRPS hoopt in 2022 weer verschillende regionale keuringen te organiseren. Tijdens deze keuringen wordt er naar het exterieur en de beweging van uw paard of pony gekeken. Er worden 1e en 2e premies uitgereikt (waarbij een 1e premie de beste beoordeling weergeeft) en de paaren en pony's worden op kwalliteitsvolgorde geplaatst. De 3-jaar en oudere paarden en pony's kunnen op de regionale keuring bij een positieve beoordeling in het stamboek worden ingeschreven en het Ster-predicaat behalen. Wanneer het ster-predicaat behaald wordt geldt dat als een uitnodiging voor de Nationale Keuring op woensdag 17 augustus a.s. te Lunteren. De 3 jaar en oudere merries kunnen op de Nationale keuring de exterieur predicaten voorlopig keur of keur behalen.

Onder bepaalde voorwaarden kunnen veulens en stermerries rechtstreeks inschrijven voor de Nationale Keuring. Keur- en elite merries kunnen altijd rechtstreeks deelnemen aan de Nationale Keuring.

Het inschrijven voor de regionale keuring is open voor NRPS-leden. Het inschrijfgeld voor deelname aan de regionale keuring is € 13,20 per dier. Deelname aan de Nationale keuring is gratis.
De tarieven voor het stamboek -, ster-, voorlopig keur- en keur predicaat staan vermeld op de tarievenlijst (prijswijzigingen voorbehouden).  

De regionale keuringen zijn bedoeld voor veulens die staan ingeschreven (of kunnen worden ingeschreven) in het Veulenboek, Register A of Register B van het NRPS
Voor merries, merries met veulens, ruinen en niet-goedgekeurde hengsten geldt dat deze ingeschreven staan (of kunnen worden ingeschreven) in het (hulp)stamboek, veulenboek of register A.
3 jaar en oudere merries die zijn ingeschreven in het Register B van het NRPS kunnen worden aangemeld voor opname in het Hulpstamboek.

​Naast de exterieur keuringen aan de hand, zijn er ook zadelrubrieken. De zadelrubriek staat open voor stamboek- en hulpstamboekmerries, ruinen en niet goedgekeurde of erkende hengsten van 4 jaar of ouder. Er zijn aparte rubrieken voor de pony's en de paarden. In deze rubrieken kunnen de pony's en paarden hun rijtypische kwaliteiten tonen.

Alle informatie over de aanmelding, predicaten en de gang van zaken op de keuringen kunt u hier vinden.