Regionale Keuringen

Regionale Keuringen

Het NRPS hoopt in 2021 weer verschillende regionale keuringen te organiseren. Tijdens deze keuringen wordt er naar het exterieur en de beweging van uw paard of pony gekeken. Er worden 1e en 2e premies uitgereikt (waarbij een 1e premie de beste beoordeling weergeeft). De paarden en pony's die een 1e premie behaald hebben worden op kwaliteitsvolgorde geplaatst. De beste paarden en pony's worden aangewezen voor de Nationale Keuring op zaterdag 8 augustus a.s. te Lunteren. De 3-jaar en oudere paarden en pony's kunnen op de regionale keuring bij een positieve beoordeling het stamboekpredicaat behalen. Ruinen en niet goedgekeurde hengsten kunnen ook het sterpredicaat behalen. De 3 jaar en oudere merries kunnen op de Nationale keuring de exterieur predicaten behalen (ster, voorlopig keur, keur en elite). 

Het inschrijfgeld voor deelname aan de provinciale keuring is € 13,20 per dier voor leden van het NRPS en € 32,30 per dier voor niet leden. Deelname aan de Nationale keuring is voor leden gratis en € 30,30 per dier voor niet leden. De tarieven voor het stamboek -, ster-, voorlopig keur- en keur predicaat staan vermeld op de tarievenlijst (prijswijzigingen voorbehouden).  

De regionale keuringen zijn bedoeld voor merries, merries met veulens, ruinen en niet-goedgekeurde hengsten die ingeschreven staan (of kunnen worden) in het stamboek, veulenboek of register A. Voor de predicaten die merries, ruinen en niet-goedgekeurde hengsten tijdens de keuringen kunnen behalen kunt u hier klikken.

​Naast de exterieur keuringen aan de hand, zijn er ook zadelrubrieken. De zadelrubriek staat open voor stamboek- en hulpstamboekmerries, ruinen en niet goedgekeurde of erkende hengsten. Er zijn aparte rubrieken voor de pony's en de paarden. In deze rubrieken kunnen de pony's en paarden hun rijtypische kwaliteiten tonen.