Prijzen voor NRPS'ers in Wierden

dinsdag 31 december

Prijzen voor NRPS'ers in Wierden

WIERDEN - Op het jaarlijkse Kerst-indoor hebben de NRPS-pony's weer hun visitekaartje achtergelaten. In bijna alle rubrieken reden er NRPS'ers in de prijzen. 

Op donderdag begon Anne Feenstra goed met het winnen van de klasse ZZ-DE op haar Kanshebber-zoon Knud van Orchid's (foto). De combinatie maakte geen springfouten, kreeg alleen een strafpunt voor tijdsoverschrijding en daarmee zetten ze de beste prestatie neer van het hele deelnemersveld. In de grote finale op vrijdag reed ze ook foutloos, maar in de barrage lukte dat niet en dat resulteerde in de 4e plaats.
In de M-D ging Renske van Middendorp goed van start, ze won met Burito's Kind of a Sparkle (v. Kanshebber, m. Astrid keur; pref; prest.sport&fok v. Lord Peter. Fokker A.L.J. van Esch uit Erp). Vierde in die rubriek eindigde Mikai Brandes met Zenzi Girl (dochter van Zenzi Boy VDK, die zelf ook meedeed op dit concours).
In de L-C kwam Hentel (v. Dexter Leam Pondi, m. Jentel keur; prest.sport v. Casper, fokker H. Janssen, Grashoek) aan start met haar nieuwe amazone Joy Neuman. Deze combinatie won de 6e prijs met 1 balkje in de barrage. 

In de klasse L tweefasen konden op vrijdag twee NRPS-combinaties de eerste prijs in ontvangst nemen. In de L-C Quishara-Faye Lok met Everro (v. Eduard), zij reden foutloos en waren iedereen te snel af. In de L-DE tweefasen ging de hoogste eer naar Vallery Tienstra met good-old Zebrano (v. Zodiak, m. Minouche v. Boyco, fokker B. Bus uit Westervoort). In de grote rubriek reden nog drie NRPS'ers in de prijzen: Marlin van Dalen (3e) met Hippy Chick (v. Zodiak), Mikai Brandes (8e) met Orchid's Kylie (v. Kanshebber) en Tansy Veldkamp (10e) met Ciqueen-B (v. Country). Marlin en Hippy Chick startten daarna In de M-DE en wonnen daar de 4e prijs. 
In de Z-DE werd Chloe in het Veld met Pitch Pine (v. Kanshebber) 5e met één balk in de tweede fase, maar wel de allersnelste tijd van allemaal.
Hert ZZ-DE werd gewonnen door Jaydee Janssens met Kyrian van Orchid's (v. Kanshebber).
Winnaar van de finale M-CDE was Yoni van Santvoort met Kailey van de Beekerheide (v. Kantje's Ronaldo) en Daan Adams mocht in die finale de derde prijs ophalen met DHL Vinolia (v. Viva la Bam).


Terug