Het eerste veulen van 2020 is al vroeg geboren

zaterdag 1 februari

Het eerste veulen van 2020 is al vroeg geboren

DEN BOSCH/ERMELO - Het NRPS heeft het eerste veulen van dit jaar al geregistreerd. En nóg leuker nieuws is dat gisteren weer een sponsorcontract met Subli is ondertekend, voor de veulenactie van dit jaar. Net als afgelopen jaar ontvangt u gratis een zak Subli Merriebrok of Subli Veulenbrok wanneer u uw veulen bij het NRPS registreert!

Het eerste NRPS-veulen van dit jaar is geboren op de Bemi Hoeve in Hoogeloon. In de nacht van 3 januari heeft de internationale springponymerrie W-Gipsy (Kantje's Korporaal x Netron ox) daar haar hengstveulen gekregen. Als vader staat Goliath van de Groenweg te boek. Fokker en eigenaar is Bibi-Kim Kortrink, die zelf de merrie tot op het hoogste niveau in de sport heeft uitgebracht.

De NRPS-geregistreerde W-Gipsy is keur en prestatie-sport, en al 25 jaar oud. Ze heeft internationaal op Grand Prix niveau gelopen. Ze maakte in haar jongere jaren deel uit van het Nederlands team en is Nederlands Kampioen ZZ-springen geweest. Een dochter van haar in combinatie met Djebel van het Stichelhof springt ook int. GP en zit in het Belgisch team. De vader van het veulen, Goliath van de Groenweg, heeft ook internationaal grote prijzen gewonnen, dus het zit van twee kanten in de genen. Dat belooft wat voor de toekomst! Sinds 2014 is dit haar vierde veulen dat bij het NRPS wordt ingeschreven. De oudste, nu 6 jaar, is een merrie van de rijpaardhengst Arko III. Daarna komen twee volle zusters met Grand Slam VDL als vader, nu 4 en 5 jaar. Het veulen van 3 januari jl. is de eerste hengst van de familie.


Terug