King Stayerhof's Jango weer onverslaanbaar

zondag 29 december

King Stayerhof's Jango weer onverslaanbaar

ERMELO (KNHS) – In Nieuw en Sint Joosland is gisteren een nieuw seizoen van de KNHS-Felix Hippisch Cup van start gegaan. De eerste wedstrijd in deze dressuurcompetitie voor pony’s werd overtuigend gewonnen door Evi van Rooij die ruim 72% scoorde met haar pony KING STAYERHOF'S JANGO (v. KOSMO VAN ORCHID'S).

Na een goed outdoorseizoen met teamzilver op het EK Pony’s en een Hippiade-titel in de klasse Z2 D/E (foto), laat Evi van Rooij in Nieuw en Sint Joosland wederom haar goede vorm zien met King’s Stayerhof’s Jango. De vijftienjarige amazone was zelf zeer tevreden over haar prestatie en vertelt na afloop: “Ik heb zeker een fijne proef kunnen laten zien zonder fouten, dus daar was ik heel blij mee. Sowieso kan ik met Jango altijd mooie strakke proeven rijden. Hij doet gewoon super zijn best en is er altijd voor me. De draf is één van zijn sterkste punten en ook vandaag gingen de drafonderdelen erg goed. Alleen de galop kan nog wel wat verbeterd worden. Dat kreeg ik ook te horen van de jury op mijn protocol, dus daar kan ik in de trainingen en lessen verder aan werken. Ik word daarbij heel fijn begeleid door mijn vader Arthur van Rooij en Marlies van Baalen en daarnaast volg ik kadertrainingen bij bondscoach Imke Schellekens-Bartels. Dit indoorseizoen wil ik zeker nog wat meer competitiewedstrijden van de KNHS-Felix Hippisch Cup rijden en ga ik internationaal starten op het CDI Lier. Maar ook de KNHS Indoorkampioenschappen staan op mijn planning, en daar gaan we nu rustig naartoe werken.” 
Op de tweede plaats eindigde Rowena Weggelaar met haar NRPS'er NAVARONE VAN DE BEEKERHEIDE (v. Neptune van de Beekerheide) met 70,61%. 
Lilli van den Hoogen zette met de NRPS-goedgekeurde Don Davino Horsepoint (v. Don Carino dus Bois) weer een B-kaderscore neer: met 69,286% werd de combinatie vierde. 


Tagged horses: KING STAYERHOF'S JANGO KOSMO VAN ORCHID'S NAVARONE VAN DE BEEKERHEIDE


Terug