Op de nakeuring zijn nog twee hengsten aangewezen voor de hengstenshow van 8 maart

zaterdag 29 februari

Op de nakeuring zijn nog twee hengsten aangewezen voor de hengstenshow van 8 maart

Aanwijzingen uiteraard op voorwaarde dat komende week aan alle veterinaire eisen en een voldoende moederrapport wordt voldaan.

Het gaat om de ponyhengst New Edition M en de appaloosa dressuurhengst Kaleido's Brillant. Beide hengsten zijn geboren in 2017.
De vos schabrakbonte Kaleido's Brillant heeft als vader Kaleido's Don Pedro, en dat is een zoon van Isala's Orient (Krimh ox x Sonny af Højmark). Hij is een volle broer van de oud-Nationaal kampioen NRPS-merrie Isala's Solène. De moeder van de 3-jarige hengst is de NRPS-rijpaardmerrie Sparkling Aleiga van het Anserland (Bachelor NH x Ed King Hill NH). Deze hengst is dus van twee kanten met NRPS-bloed gefokt, maar brengt ook een aparte kleur in. Daarbij toonde hij zeer veel ruimte, afdruk en souplesse in de bewegingen. Hij komt dan ook in aanmerking voor certificering. Fokker is M. Govers uit Lutjewinkel en de eigenaar is Mw. S. Roggen uit Rhee.

New Edition M heeft als vader de Duitse Rijpony No Limit (Neckar x Constantin). Moeder Bella Swan M stamt van de Welsh hengst Calido-G uit een klein gebleven rijpaardmerrie (stm. 1.52 m) van Sandro Hit x Donnerkiel x Waidmansheil. Deze pony liet zowel in beweging als bij het vrijspringen kwaliteit zien, en is geaccepteerd voor de fokrichting Nederlandse Sportpony (NSP). Fokker is S. Müller uit Badbergen (D) en eigenaar D.M. Hasselbach uit Gendt.

De bloedmooie dressuurhengst Gaspare Grania (Gamble H x Nourejev x Dream of Heidelberg I) van Marije Heuvel uit Losdorp is in de tweede bezichtiging ster verklaard.


Terug