Informatie overschrijven paspoort

Uw paard of pony overschrijven

Bent u onlangs in het bezit gekomen van uw eigen paard/pony? Namens het NRPS willen wij u van harte feliciteren met uw aankoop! Wij begrijpen dat u graag al uw beschikbare tijd bij uw nieuwe aanwinst wilt doorbrengen maar vergeet alstublieft niet hoe belangrijk het is om uw nieuwe paard/pony over te laten schrijven op uw eigen naam!

Allereerst is het natuurlijk voor het registratiesysteem van het stamboek belangrijk om te weten wie de huidige eigenaar van uw paard/pony is. Nog veel belangrijker is dat wij in geval van nood de verplichting hebben om de overheid te informeren over de huidige eigenaar van uw paard/pony.
De overheid kan dit bij ons opvragen wanneer er bijvoorbeeld een paard of pony is losgebroken en teruggevonden of wanneer er sprake is van een meldingsplichtige ziekte onder de paardenpopulatie.

Wanneer deze gegevens bij ons door een bevoegde instantie worden opgevraagd geven wij automatisch de laatst geregistreerde eigenaar door die bij ons in het systeem bekend is. Zorg er daarom dus voor dat uw paard of pony op uw eigen naam staat en dat de adresgegevens die bij ons bekend zijn, overeen komen met uw huidige woon/verblijfplaats!

Hoe kan ik mijn paard / pony overschrijven op mijn eigen naam?

U kunt uw paard of pony op uw naam overschrijven door het originele stamboekpapier en paardenpaspoort samen met de gegevens van de nieuwe eigenaar naar het NRPS te sturen. De gegevens van de nieuwe eigenaar kunt u middels het formulier overschrijving doorgeven. FORMULIER OVERSCHRIJVING 

De kosten voor overschrijving zonder lidmaatschap bedragen € 60,00

Wanneer u lid wilt worden van het NRPS is dit ook mogelijk in combinatie met de overschrijving op naam van uw paard of pony. Een lidmaatschap kost € 125,00 per kalenderjaar en de eenmalige inschrijfkosten bedragen € 10,50. De kosten voor het overschrijven op naam bedragen € 40,10 (voor leden).
Wanneer u lid wordt van het NRPS kunt u deelnemen aan keuringen, krijgt u 6 keer per jaar het NRPS-nieuws in de bus en krijgt u ledenkorting op de verschillende diensten.

De documenten worden aangetekend retour gestuurd, daarvoor belasten wij u de geldende PostNL tarieven door.