ABOP

 Algemeen Bruikbaarheidsonderzoek
 Paarden en Pony's (ABOP).

Abop De Mortel: zaterdag 6 juli 2024

Abop Lunteren: zaterdag 12 oktober 2024, aanvang vanaf 13.30 uur

Inschrijven
In uw account kunt u middels de keuze voeg een paard toe aan keuring, uw paard of pony inschrijven voor de gewenste ABOP Locatie. Klik hier om in te loggen.

Het doel van de ABOP is het testen van de natuurlijke aanleg van NRPS paarden en pony’s.
Paarden en pony’s die voldoende aanleg hebben en in de sport kunnen presenteren zijn een positieve aanvulling voor de fokkerij. De aanleg wordt getest met het afleggen van een dressuurproef of springproef onder het zadel.

Deelname
De minimum leeftijd voor paarden om aan de ABOP te mogen deelnemen is 3 jaar voor paarden en voor pony's.
Merries die op de Nationale Keuring of de Late Veulen Keuring het voorlopig keur predicaat hebben behaald en een 1e premie nakomeling hebben, kunnen na het behalen van de ABOP in de discipline van de behaalde predicaten het keurpredicaat aanvragen.

Beoordeling
De jury beoordeeld de paarden en pony’s op de volgende onderdelen (cijfer van 1 t/m 10).
Dressuur: Stap, Draf, Galop, Geschiktheid als dressuurpaard (2x)
Springen: Springtechniek, Springvermogen, Afdruk, Geschiktheid als springpaard (2x)
Totaal kunnen er 100 punten behaald worden verdeeld over 50 punten voor dressuur en 50 punten voor springen.
Bij een totaal van 70 punten of hoger voor beide onderdelen bent u geslaagd. Wilt u slechts aan één onderdeel, dus alleen dressuur of springen dan moet u minimaal 37,5 punten (gemiddeld 7,5) halen voor het gekozen onderdeel.

Dopingonderzoek
Tijdens het ABOP is het NRPS Ongeoorloofde Middelen Reglement van kracht. Gedurende de ABOP kunnen paarden en pony’s aan­gewezen worden voor een dopingon­der­zoek.

Verdere bepalingen
Kleding, optoming en harnachement dienen te voldoen aan het Algemene Wedstrijdreglement van de KNHS. Het gebruik van hulpteugels is niet toegestaan (ook niet tijdens het losrijden). Het is wenselijk om tijdens het springen een spring- of veelzijdigheidszadel te gebruiken. Tijdens het springen is het alleen toegestaan om peesbeschermers aan de voorbenen te gebruiken, andere beenbescherming is tijdens het springen niet toegestaan. Tijdens de dressuurproef is het gebruik van beenbescherming niet toegestaan .

Deelname kosten leden: € 88,10 (incl. btw)
Klik op onderstaand onderdeel voor meer informatie:

Dressuurproef

Spring parcours