Dutch Pony Championship

Unieke jonge pony competitie in de disciplines: dressuur & springen

In twee disciplines laten ‘onze’ pony’s zien waar ze toe in staat zijn. Want de Nederlandse sportpony’s zien wij als supertalenten, met de uitstraling, de beweging én het karakter om op te vallen in de sport. Het NNFPS, NWPCS en NRPS verlenen hun medewerking aan het organiseren van het Dutch Pony Championship. Tijdens de selectiewedstrijden dressuur in diverse leeftijdscategorieën presenteer jij je pony op zijn of haar allerbest! En wie weet wordt jouw pony dan doorverwezen naar de grote finale aan het eind van de zomer, waar de allerbeste sportpony’s de strijd met elkaar aangaan. Heb je een springpony? Dan mag je direct naar de finale, mits je een bepaalde klassering hebt behaald.

NRPS, Gerard Schuttert:
“Het Dutch Pony Championship is een groot promotor van de Nederlandse sportpony’s. Het brengt pony’s van dezelfde leeftijd van verschillende stamboeken met elkaar in de wedstrijdring. Voor dressuurpony’s zijn er meer voorbeelden van een dergelijke competitie, maar voor de springpony’s is dit uniek in Nederland. Wij verwachten dat het DPC een stimulans kan geven aan een gedegen opleiding voor de nog jonge pony’s, in combinatie met talentontwikkeling van de ponyruiters. Het NRPS is een stamboek dat in haar fokbeleid streeft naar het fokken van een elegante en correct gebouwde sportpony met aanleg voor het hoogste niveau in de dressuur-, spring- of eventingsport. Het DPC heeft alles in zich om zich te ontwikkelen tot een belangrijk meetpunt op de route richting topsport.”

Meer informatie: Dutch Pony Championship

 

NRPS-hengst Dragonfly wint DPC-finale 2022

De finale van het eerste Dutch Pony Championship begon goed voor het NRPS: twee NRPS-goedgekeurde hengsten in de topdrie van de 4-jarige dressuurpony´s!
De grote winnaar Dragonfly in Amber was van tevoren al een van de favorieten. Met Sophie van Iwaarden schitterde hij in dit zeer aansprekend georganiseerde evenement op de accommodatie van de Deltaruiters in IJsselmuiden. De andere kandidaat voor de hoogste eer, Der Charmeur KH, won de bronzen medaille met Sita Hopman in het zadel.