Nationale Keuring

Nationale Keuring 2021

Locatie: De Nieuwe Heuvel 
      
         Veenstraat 1
               6741 EC Lunteren

Tijdens de Nationale Keuring strijden de beste NRPS paarden en pony’s, die daarvoor zijn aangewezen tijdens de regionale keuringen, om de hoogste eer.

De merries die op de regionale keuringen opgenomen zijn in het stamboek met scores van 70 punten of meer voor het exterieur en voor de beweging, kunnen tijdens de Nationale Keuring in aanmerking komen voor het ster predicaat. Daarnaast kunnen vanaf de regionale keuring doorverwezen stermerries met een veulen of oudere nakomeling met een 1e premie in aanmerking komen voor het voorlopig keur predicaat. Voor keur predicaat, komen doorverwezen merries in aanmerking die aan de eisen van het voorlopig keur predicaat voldoen en een succesvolle ABOP hebben afgelegd, óf in bezit zijn van het felbegeerde sport predicaat. Voor het hoogste exterieur predicaat van het NRPS; het elite predicaat komen merries in aanmerking die het keur en röntgen predicaat bezitten.

Rechtstreekse deelname aan de Nationale Keuring is alleen mogelijk voor de zadelrubriek, voor alle andere rubrieken is een doorverwijzing vanaf de regionale of thuiskeuring van toepassing. Er is voor de zadelrubriek vrije inschrijving voor NRPS geregistreerde paarden en pony’s vanaf vier jaar. 

Deelname aan de Nationale Keuring is voor leden van het NRPS gratis, voor niet leden zijn de kosten 30,30 euro per paard/pony. De kosten voor de behaalde predicaten kunt u vinden op de tarievenlijst (prijswijzigingen voorbehouden).