Verrichtingsonderzoek NRPS

Het NRPS verrichtingsonderzoek

Goedgekeurde of erkende NRPS-hengsten die de twee voorafgaande bezichtigingen met goed resultaat hebben doorlopen, worden doorverwezen naar het verrichtingsonderzoek van het NRPS. Tevens kunnen dit jaar hengsten die ster zijn geworden tijdens de NRPS hengstenkeuring van 18 en 19 februari jl. vrijwillig deelnemen aan het verrichtingsonderzoek (met in achtneming van de minimumleeftijd voor deelname aan het verrichtingsonderzoek).

Tijdens het verrichtingsonderzoek wordt, gedurende verschillende verrichtingsdagen, de natuurlijke aanleg van de hengsten getest. De hengsten worden door de verrichtingscommissie beoordeeld tijdens een rijproef, springend onder de man.
Naast de verrichtingscommissie is ook een vertegenwoordiger van hengstenkeuringscommissie tijdens de verrichtingsdagen aanwezig. De hengstenkeuringscommissie zal na overleg met de verrichtingscommissie uiteindelijk besluiten of een hengst wel of niet goedgekeurd/erkend zal worden bij het NRPS.
De gevraagde oefeningen zullen overeenkomen met leeftijd, aanleg en eventuele sportprestaties van de betreffende hengst.

De minimumleeftijd om deel te mogen nemen aan het NRPS verrichtingsonderzoek is voor paarden 3 jaar en voor pony’s 4 jaar.
Hengsten moeten hun verrichtingen binnen één jaar na goedkeuring voldoende hebben afgesloten. Ponyhengsten die niet voldoen aan de minimumleeftijd voor deelname aan het verrichtingsonderzoek, verkrijgen automatisch uitstel voor één jaar.

Startlijst Verrichtingsexamen 2020-2021

Hier komen alle uitslagen nog te staan:

Rapportages Verrichtingsonderzoek 2021

Dressuur:
Gorgeous Latino (v. Glock's Toto Jr.)
Gorgeous Black Art (v. Glock's Toto Jr.)
Depay (v. Don Diëgo)
For Moqueen (v. For Romance)
Guinness (v. Glamourdale)
Vivalicor (v Vivaldi)
Irvin (v. Inspire)
Gorgeous Matteo (v. Glock's Toto Jr.)

Springen:
Chatham (v. Catoki)
Conprice (v. Conthargos)
For Ever (v. For Pleasure)
El Morado (Eldorado van de Zeshoek)

Dressuur Pony:
His Royal Badness Dk (v. Hesselteich's Golden Dream)
Davinci du Bois (v. Diamond Touch)

Springen Pony:
Forsyth Junior (v. Forsyth)

Allroound Pony:
Ploeg Thim (v. Pippin's Prde AT)

 

Rapportages Verrichtingsonderzoek 2019-2020 (klik hier)