Verrichtingsonderzoek NRPS

Het NRPS verrichtingsonderzoek

Klik hier voor de tijdsindeling 1e beoordeing donderdag 10 september 2020

Klik hier voor de catalogus met deelnemende hengsten

Goedgekeurde of erkende NRPS-hengsten die de twee voorafgaande bezichtigingen met goed resultaat hebben doorlopen, worden doorverwezen naar het verrichtingsonderzoek van het NRPS. Tevens kunnen dit jaar hengsten die ster zijn geworden tijdens de NRPS hengstenkeuring van 15 februari jl. vrijwillig deelnemen aan het verrichtingsonderzoek (met in achtneming van de minimumleeftijd voor deelname aan het verrichtingsonderzoek).

Tijdens het verrichtingsonderzoek wordt, gedurende verschillende verrichtingsdagen, de natuurlijke aanleg van de hengsten getest. De hengsten worden door de verrichtingscommissie beoordeeld tijdens een rijproef, springend onder de man.

Naast de verrichtingscommissie is ook een vertegenwoordiger van hengstenkeuringscommissie tijdens de verrichtingsdagen aanwezig. De hengstenkeuringscommissie zal na overleg met de verrichtingscommissie uiteindelijk besluiten of een hengst wel of niet goedgekeurd/erkend zal worden bij het NRPS.

De gevraagde oefeningen zullen overeenkomen met leeftijd, aanleg en eventuele sportprestaties van de betreffende hengst.

De minimumleeftijd om deel te mogen nemen aan het NRPS verrichtingsonderzoek is voor paarden 3 jaar en voor pony’s 4 jaar.

Hengsten moeten hun verrichtingen binnen één jaar na goedkeuring voldoende hebben afgesloten. Ponyhengsten die niet voldoen aan de minimumleeftijd voor deelname aan het verrichtingsonderzoek, verkrijgen automatisch uitstel voor één jaar.

Verrichtingsonderzoek 2020-2021

Beoordelingsdata 2020:
donderdag 10 september, donderdag 15 oktober & donderdag 26 november.

2-daags eindexamen 2021:
donderdag 7 & vrijdag 8 januari 2021

Locatie verrichtingsonderzoek 2020-2021:
De Nieuwe Heuvel, Veenstaat 1 te Lunteren

 

Verrichtingsonderzoek 2019-2020

Hieronder vindt u een overzicht van de rijpaard- en rijponyhengsten die afgelopen onderzoek geslaagd zijn. Door op de naam van de hengst te klikken kunt u meer informatie over de hengst zien, waaronder de volledige pedigree. 

 

Rijpaardhengsten

Coupe Germany (Coupe d'Or x Quasimodo Z) 

Budweiser (Berlin x Matterhorn) 

Creedence (Crosby x Dimaggio) 

Cash-Maker van de Laarse Heide Z (Chin Chin x Cantus) 

Qlano (Quintus x Celano) 

Dai Ko Myo TF (Dante Weltino x Rhodes Scholar) 

Gregory (George Cloony x Lord Leatherdale)

Evegro (Everdale x Negro)

No Limit SW (Nightfever II x Meonbury Peter Rabbit) 

Veenstra's Krack (Veenstra's Grapjas x Orchard Red Prince) 

Damon du Bois (Don Cremello du Bois x Dornik B)