Verrichtingsonderzoek 2017

Verrichtingsonderzoek 2016/2017

ERMELO - Alle vijftien hengsten die het eindexamen van het verrichtingsonderzoek 2016/17 hebben afgerond, zijn hiervoor geslaagd. De hoogst beoordeelde rijpaardhengsten waren Catch Twenty Two VO Z (v. Catoki) en Nagano (v. Negro), en de meest allround begaafde pony was Call Me Mister Handsome (v. FS Champion de Luxe).

 

De beoordeling van de hengsten werd tot dusver altijd met letter gedaan (de G van goed, de ZG van zeer goed, enz.) maar met ingang van 2017 werden 'gewoon' cijfers gegeven. Dit werd door alle betrokkenen met open armen ontvangen. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klik hieronder op de naam van een hengst voor het beoordelingscertificaat.

Indigo VDL
Casallini
Catoccini
Cassini's Golden Boy
Catch Twenty Two VO Z

 

Excellent
Nagano
Fireball
Jaguar
Ashwin van de Fryochaborg

 

Call Me Mr. Handsome
Don Davino Horse Point
Nero van de Koetsiershoeve
Kyoto BR
Osolution

 

Het NRPS verrichtingsonderzoek:

 

Goedgekeurde of erkende NRPS-hengsten die de twee voorafgaande bezichtigingen met goed resultaat hebben doorlopen, worden doorverwezen naar het verrichtingsonderzoek van het NRPS.

 

Tijdens het verrichtingsonderzoek wordt, gedurende verschillende verrichtingsdagen in Ermelo, de natuurlijke aanleg van de hengsten getest. De hengsten worden door de verrichitingscommissie beoordeeld tijdens een rijproef, springend onder de man en tijdens de galoppade in de rijbaan.


Naast de verrichtingscommissie is ook een vertegenwoordiger van hengstekeuringscommissie tijdens de verrichtingsdagen aanwezig. De hengstenkeuringscommissie zal na overleg met de verrichtingscommissie uiteindelijk besluiten of een hengst wel of niet goedgekeurd/erkend zal worden bij het NRPS.


De gevraagde oefeningen zullen overeenkomen met leeftijd, aanleg en eventuele sportprestaties van de betreffende hengst.

De minimumleeftijd om deel te mogen nemen aan het NRPS verrichtingsonderzoek is voor paarden 3 jaar en voor pony’s 4 jaar.


Hengsten moeten hun verrichtingen binnen één jaar na goedkeuring voldoende hebben afgesloten. Ponyhengsten die niet voldoen aan de minimumleeftijd voor deelname aan het verrichtingsonderzoek, verkrijgen automatisch uitstel voor één jaar.