Verrichtingsonderzoek NRPS

Het NRPS verrichtingsonderzoek

Goedgekeurde of erkende NRPS-hengsten die de twee voorafgaande bezichtigingen met goed resultaat hebben doorlopen, worden doorverwezen naar het verrichtingsonderzoek van het NRPS.

 

Tijdens het verrichtingsonderzoek wordt, gedurende verschillende verrichtingsdagen in Ermelo, de natuurlijke aanleg van de hengsten getest. De hengsten worden door de verrichtingscommissie beoordeeld tijdens een rijproef, springend onder de man en tijdens de galoppade in de rijbaan.


Naast de verrichtingscommissie is ook een vertegenwoordiger van hengstenkeuringscommissie tijdens de verrichtingsdagen aanwezig. De hengstenkeuringscommissie zal na overleg met de verrichtingscommissie uiteindelijk besluiten of een hengst wel of niet goedgekeurd/erkend zal worden bij het NRPS.


De gevraagde oefeningen zullen overeenkomen met leeftijd, aanleg en eventuele sportprestaties van de betreffende hengst.

De minimumleeftijd om deel te mogen nemen aan het NRPS verrichtingsonderzoek is voor paarden 3 jaar en voor pony’s 4 jaar.


Hengsten moeten hun verrichtingen binnen één jaar na goedkeuring voldoende hebben afgesloten. Ponyhengsten die niet voldoen aan de minimumleeftijd voor deelname aan het verrichtingsonderzoek, verkrijgen automatisch uitstel voor één jaar.

 

Het verrichtingsonderzoek 2018/2019 vindt plaats op:

Beoordelingsdagen: 24 september, 5 november, 3 december 2018.

Inhaaldag: 17 december 2018.

Eindexamen: 11 en 12 januari 2019.

 

Uitslag Verrichtingsonderzoek 2017/2018

ERMELO – De beoordelingsdagen en de eindexamens van de verrichtingsonderzoeken 2017/2018 zijn met succes afgesloten. Zeven dressuur hengsten, drie springhengsten en een ponyhengst zijn geslaagd voor het verrichtingsonderzoek. De hoogste beoordelingen gingen naar Collistar (v. Catoki), Stiffelio (v. San Amour) en Jason (v. Johnson).

 

Drie springhengsten hebben het verrichtingsonderzoek succesvol afgelegd. Collistar (Catoki x Chin Chin), gefokt door L. Oude Nijhuis uit Oldenzaal, is kampioen van het verrichtingsonderzoek geworden. Op alle springonderdelen is de hengst beoordeeld met een 8 of hoger!

 

Van de zeven dressuur hengsten, waren er twee met het hoogste aantal punten. De verrichtingskampioen is Stiffelio (San Amour x L’Espoir), gefokt door P. Schockemöhle uit Steinfeld (DE). Op het rapport van de zwarte hengst zijn maar liefst zes 9’s te vinden! Jason (Johnson x Negro), gefokt door W. Verschuren uit Heukelom, behaalde evenveel punten als Stiffelio.

 

Ponyhengst Flint Fortuna ZH (First Stayerhof’s x Ramzi H) is geslaagd met 8’en voor alle springonderdelen!

 

Het NRPS wil iedereen feliciteren met de mooie behaalde resultaten!

 

Alle hengsten die succesvol het verrichtingsonderzoek afgelegd hebben kunt u hieronder vinden. Door op de naam van de hengst te klikken kunt u het verrichtingsrapport zien.

 

Rijpaardhengsten
01 Québec (v. Qlassic Bois Margot mv. Cento)


05 Dencognito V (v. Dakar VDL mv. Indorado)

 

06 Collistar (v. Catoki mv. Chin Chin)

 

07 Especial (v. Everdale mv. Vivaldi)


09 Escobar (v. El Capone mv. Sydney)

 

10 Jason (v. Johnson mv. Negro)


12 Florance (v. Fürstenball mv. Rosenkavalier)


14 Winston (v. Wynton mv. Tigrin 5)

16 Stiffelio (v. San Amour I mv. L'Espoir)


18 Brad Pitt (v. Brandon mv. Fiderhit)Rijponyhengsten


20 Flint Fortuna ZH (v. First Stayerhof's Ramzi H mv. Manpower Ludinga)