NRPS Hengstenshow

 

NRPS Hengstenshow 2020

Zondag 8 maart aanstaande

Locatie:
Nationaal Hippisch Centrum
De Beek 125
Ermelo

Aanvang: 11.00 uur 

Bijzondere hengstenshow waarbij de NRPS hengst centraal staat. Dankzij de medewerking van vele vooraanstaande hengstenhouders kunnen wij ook dit jaar weer bijzonder interessante dekhengsten presenteren. Graag nodigen wij u uit om deze hengstenshow bij te wonen. Voor leden van het NRPS is de toegang gratis en niet-leden betalen een kleine bijdrage van 5,00 euro per persoon voor deze afwisselende hengstenshow. 

 

NRPS Hengstenshow 2019

De hengstenshow 2019 was weer een geslaagde dag! Er zijn hengsten aan de hand, los in de baan en onder het zadel gepresenteerd. Waar de ene hengst een kür op muziek liet zien, toonde de andere hengst zijn vaardigheden op de hindernissen. Diverse hengstenhouders hebben een dekking beschikbaar gesteld voor de verloting, waardoor er 20 dekkingen verloot konden worden! Enkele hoogtepunten van de Showdag zijn hieronder beschreven.

Kampioenen Hengstenkeuring 2019

Er werd zowel een kampioen bij de springhengsten als bij de dressuurhengsten gekozen, ook is er een kampioen bij de pony’s benoemd.

Bij de springpaarden is Chatham (Connect x Indoctro) gekozen tot kampioen. Chatham is gefokt door J. Regterschot uit Heerde en de hengst is in eigendom van R. Cramer uit Randwijk. Great Latin Lover en Kratos B waren ook uitgenodigd voor de kampioenskeuring.

Bij de dressuurpaarden is Glamourboy (Glamourdale x Tango) kampioen geworden. Deze hengst is gefokt door C. van den Bogert uit Hedel en is in eigendom Van Olst Horses uit Den Hout.

De eretitel bij de pony’s is gegaan naar Davinci du Bois (Diamond Touch x Don Carino du Bois). Deze hengst is in eigendom en gefokt door A.C.M. v.d. Bosch uit Herwen. Ook His Royal Badness DK (Hesselteich's Golden Dream x Neptune van de Beekerheide) was uitgenodigd voor de kampioenskeuring.

Kampioenen Jonge Hengsten

De Kampioen Jonge Hengsten wordt gekozen uit de hengsten die het verrichtingsonderzoek met succes hebben doorlopen en/of het goed doen in de sport, en waarvan de eerste nakomelingen zijn geïnspecteerd. De eer bij de rijpaard hengsten was voor Painted Pride (Painted Black x Redford). Bij de pony’s ging de eer naar Leuns Veld Winston Jr. (Leuns Veld’s Winston x Aester El Nino).

Jan en Eveline Calis NRPS-Paardenman en vrouw van het jaar 2018

Nooit te beroerd om met een hengst te komen tijdens shows en evenementen, deel nemen met verscheidene taken binnen een bestuur of commissie, dingen organiseren zoals een reis naar Tersk en altijd betrokken blijven.

In 1948 werd Jan geboren in Blaricum, op een boerderij. Het eerste paard was een werkpaard en daarmee werd met een volbloed gedekt en toen Jan 23 was kocht zijn vader de eerste Arabisch Volbloed Nagasaki. Jans vader kwam te overlijden en Jan kon Nagasaki behouden en kocht 2 belangrijke merrie’s Tajna en Safra, die aan de basis van de fokkerij van Zenith Arabians liggen.

In 1986 leert Jan Eveline kennen en inmiddels zijn ze ook alweer ruim 25 jaar getrouwd (1997).

Gelukkig is Eveline ook verzot op paarden en samen maken ze Zenith Arabians groot. Eveline brengt ze uit in de sport en Jan, bekend onder de naam “Flying Dutchman” brengt en traint de Arabieren van derden voor belangrijke nationale en internationale shows in Europa maar ook in Quatar, Jordanië, Polen en Rusland.

Inmiddels liggen deze activiteiten op een iets lager pitje, maar nog steeds bieden ze hengsten aan en kom je ze overal tegen.

Een hele belangrijke hengst was Nagasaki, dat was immers de hengst waarmee het allemaal begon. Maar ook Lobeke en Dosator zijn bij het NRPS zeer bekend en Lobeke werd op hoog niveau in de sport uitgebracht. Tegenwoordig zijn bij het NRPS de hengsten Lobeke, Sagrand, Mythos, Wynton en Sjacour die onlosmakelijk met de naam Zenith Arabians verbonden zijn.

Voor dit bijzondere echtpaar daarom de NRPS titel: paardenechtpaar van het jaar 2018!

Het was een zeer geslaagde dag, wij danken iedereen voor hun komst. Hopelijk tot volgend jaar!