Actueel
donderdag 11 april

Kwaliteit terug in Nederland

De NRPS-goedgekeurde FEI ponyhengst Kwaliteit van Orchid’s prest.sport, nu 16 jaar, is na een internationale sportcarrière terug in Nederland, en wordt (weer) ingezet voor de fokkerij. Kwaliteit van Orchids (ook bekend onder de naam Orchid’s Lambada) werd in zijn jongere jaren opgeleid en in de springsport uitgebracht door Cheyenne Van Gog (foto). Tot Cheyenne 17 jaar werd, hebben ze samen alles bereikt wat mogelijk was: opgenomen in het Rabo talentenplan, diverse malen zware tour gestart tijdens CSI wedstrijden, CH Mierlo een 3e prijs in de klasse ZZ, winnaar Derby ZZ Geldrop en Asten, diverse keren Brabants Kampioen in verschillende klassen, en niet te vergeten Hippiadekampioen 2016 klasse ZZ springen. In 2017 werd Kwaliteit verkocht naar Duitsland en zette zijn carrière voort onder Magnus Schmidt; in 2020 vertrok hij naar Zwitserland. Naast zijn eigen prestaties in de sport is Kwaliteit voor de fokkerij bijzonder interessant als rechtstreekse zoon van Kanshebber, en uit de bewezen prestatie-fok moeder Orchid’s Black Star (NF v. Kantje’s Carlando x Ralph x Longe Copse Winston). In combinatie met Kanshebber bracht Black Star vijf GP springpony’s, allen gefokt door Carla van der Laar. Behalve Kwaliteit zijn dat de meervoudig EK pony Kosmo van Orchid’s (ggk NRPS), Kyrian van Orchids , Kryptonite van Orchid’s (Emely Fisher GB) en Konzalez van Orchid’s (Lars Kersten). Kwaliteit heeft in NL tot dusver één seizoen gedekt, daarna kreeg de sport voorrang. Onder zijn negen geregistreerde  nakomelingen uit 2013 een elitemerrie (mv. Vita Nova’s Hanassie), een prestatie-sport (spr) merrie (mv. Evanto’s Nieuwmoed) en nog twee Z-springpony’s. Kwaliteit werd door Nicolle Plusquin teruggekocht naar Nederland voor de fokkerij (vers sperma) en om zijn ervaring in de ring te delen met Jill van de Weerdt (insta DNJ horses). De hengst heeft ook zijn eigen e-mail adres: kwaliteitvanorchids@gmail.com

Schrijf in voor de selectie WK Jonge Dressuurpaarden

woensdag 3 april Lees artikel

Budweiser wint GP

maandag 1 april Lees artikel
Bekijk alle nieuwsberichten

 

NOG EVEN NAGENIETEN...

Kijk het HENGSTENGALA terug van 23 maart. Direct naar de LIVESTREAM

Kijk de NRPS HENGSTENCOMPETITIE terug van 23 maart. Direct naar de LIVESTREAM

Kijk de HENGSTENKEURING van 22 en 23 februari terug. Direct naar de LIVESTREAM

En een korte impressie van de Springjaargang en Dressuurjaargang 2024


        

  

 

IN THE SPOTLIGHT - WBSFH

Wat is de WBSFH

De World Breeding Federation for Sport Horses (WBFSH),  is een non-profit federatie van bijna 80 sportpaardenstamboeken van over de hele wereld, die ongeveer 150.000 fokkers vertegenwoordigt. Het NRPS is hier sinds de beginjaren van de WBSFH lid.
De WBFSH behartigt de gemeenschappelijke belangen van alle sportpaardenfokkers via haar aangesloten stamboeken en treedt op als vertegenwoordigend orgaan voor de sportpaardenfokkerij.Een van de actieiten van het WBSFH is het opstellen van ranglijsten van stamboeken, ruiters, fokkers, spring-, dressuur en eventingpaarden op basis van sportresultaten. 
 
Lees hier de volledig tekst over NRPS en WBSFH, De WBSFH/FEI Wereldkampioenschappen Jonge Paarden en NRPS in de Ranking.
 
Dandy​ (v. Douglas) met Kaitlin Campbell (USA). NRPS nr 2 op de WBFSH ranking 2022.