Op donderdag 17 februari en vrijdag 18 februari 2022 zal in het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo de NRPS hengstenkeuring plaatsvinden.

Op donderdag worden de springpaarden en pony's verwacht. Op vrijdag de dressuurpaarden.

De eerste en tweede bezichtiging vindt op dezelfde dag plaats. De eerste bezichtiging bestaat uit de presentatie op de harde bodem en het vrijbewegen of springen.

De tweede bezichtiging bestaat uit een individuele presentatie aan de hand, met aansluitend in de groep rondstappen.

Voor aanmelding klik hier!

 

 

 


Ieder paard of pony dat in het Veulenboek of in het Register A van het NRPS is of kan worden ingeschreven is van harte welkom op de NRPS-hengstenkeuring!

De paarden worden beoordeeld volgens 3 standaarden: Dressuurpaarden, springpaarden en eventingpaarden. Voor de pony's gaat het om dressuurpony's, springpony's en allround pony's.

In de eerste bezichtiging maakt het vrijspringen onderdeel uit van de selectie voor de sping- en eventing paarden en voor alle pony's (dus ook de dressuur gefokte pony's)

Sporttraject oudere hengsten

Het goedkeuringstraject om hengsten goed te keuren op basis van sportprestaties vereenvoudigd. Doorliepen tot nu toe oudere hengsten het gehele goedkeuringstraject, per 2020 is er een verkorte route op basis van sportprestaties mogelijk. De hengsten worden alleen aan de hand beoordeeld en zijn vrijgesteld van het verrichtingsonderzoek.

Certificering 

Het is mogelijk om hengsten aan te bieden voor certificering. Certificering komt tegemoet aan een flexibel selecties systeem waar in eerste instantie geen verrichtingen onderzoek wordt gevraagd, maar selectie plaatsvindt op basis van afstamming, gezondheid en exterieur.

Kijk voor het uitvoeringsbesluit en het keuringsprotocol hier.


VEULEN REGISTRATIE BIJ HET NRPS MET SUBLI ACTIE !

Informatie voor het registreren van een veulen bij het NRPS kunt u vinden op de pagina Informatie veulen registratie.

Wij ontvangen graag het dekbewijs/ geboortebericht met de gegevens van uw veulen. De naam van een hengstveulen dient te beginnen met de eerste letter van de naam van de vader. Stalnamen en sponsornamen worden buiten beschouwing gelaten voor het bepalen van de beginletter. De keuze van een naam voor een merrieveulen is vrij. Als uw merrie (de moeder van het veulen) nog niet bij het NRPS is geregistreerd, ontvangen wij graag een kopie van haar afstamming. In samenwerking met Subli krijgt u één gratis zak merrie- of veulenbrok bij het registreren van uw veulen!

Begin met het registreren van uw veulen door hier te klikken.

 

 

IN THE SPOTLIGHT - DRESSUUR HENGST

S' NEXT GENERATION (Secret x Vitalis)  is in 2021 goedgekeurd en werd uitgeroepen tot Kampioen van de dressuurhengsten!. S' Next Generation neemt nu deel aan het NRPS-verrichtingsonderzoek en is ook onder het zadel een van de meest opvallende hengsten.