VEULENREGISTRATIE 

 

Het is nu nog eenvoudiger geworden om uw veulen, paard of pony bij het NRPS te registreren. Volg de link, log in of maak een nieuwe account aan als u voor het eerst een paard of pony bij het NRPS registreert. Via uw persoonlijke account kunt u eenvoudig een overzicht van uw dieren inzien, aanmelden voor een keuring, uw facturen inzien en informatie, foto's of youtube video's toevoegen bij uw paard of pony.

Tijdens de aanmelding vragen we u het dekbewijs/ geboortebericht met de gegevens van uw veulen digitaal toe te voegen, De naam van een hengstveulen dient te beginnen met de eerste letter van de naam van de vader. Stalnamen en sponsornamen worden buiten beschouwing gelaten voor het bepalen van de beginletter. De keuze van een naam voor een merrieveulen is vrij.

Als uw merrie (de moeder van het veulen) nog niet bij het NRPS bekend is kunt u de gegevens tijdens de veulenregistratie invullen. Daarbij ontvangen graag een kopie van haar afstammingsbewijs.

In samenwerking met Subli krijgt u één gratis zak merrie- of veulenbrok bij het registreren van uw veulen!

Begin met het registreren van uw veulen door hier te klikken.


Actueel
woensdag 29 maart

Impian D een serieuze aanwinst

DRONTEN – Hoewel het NRPS-Nieuws op tijd in de bus lag, en via de website en socials iedereen op de hoogte was gehouden van het aanwijzen van meer jonge hengsten na de reguliere hengstenkeuring van 16-17 februari, volgde er afgelopen zaterdag op de Hengstenshow toch nog een (zeer aangename) verrassing: Impian D . Impian D is een 10-jarige springhengst, die met Henk Frederiks al op 1.60m niveau uit komt in de sport. Daarbij is hij bepaald niet de enige in zijn familie. Zijn stamboom is een aaneenschakeling van prestatiebloed en sportieve successen. Fokker H.K. van Doorn uit Lunteren heeft met de aankoop van Tamarila ster prest (1977, v. Pastrocio xx) een zeer succesvolle prestatiefamilie opgebouwd, waaruit meerdere 1.50m/1.60m springpaarden zijn voortgekomen. De vader van Impian, Bubalu VDL en moedersvader Lux Z hebben beide gepresteerd op de Olympische Spelen, de derde vader in de moederlijn is wereldbekerfinale-winnaar Libero H. Zowel de moeder, grootmoeder als overgrootmoeder van Impian D hebben zelf in de sport gepresteerd op 1.35m en 1.40m niveau. Twee halfbroers van Impian, v. Andiamo, hebben 1.50m gesprongen. Van de moeder Outlaw D ster prestatie fok&sport-(spr 1.35m) hebben zes van haar acht nakomelingen sportprestaties achter hun naam (naar Impian en de Andiamo’s een 1.40m. 1.30m en 1.20m springpaard). Van grootmoeder Kassian ster, prest.sport(spr 1.40m) hebben twee van haar totaal drie nakomelingen het prestatie-fok predicaat en springen er twee op 1.35m niveau. Ook derde moeder Emarilla prestatie fok&sport (spr 1.35m) (v. Makelaar) heeft maar drie nakomelingen gebracht, alle drie van Libero H; twee daarvan hebben op 1.30m niveau gepresteerd en dochter Kassian dus op 1.40m.

Don Cremello is nu keur en prestatie-fok

zaterdag 25 maart Lees artikel

Hengstenshow: Kwaliteit in de breedte

zaterdag 25 maart Lees artikel
Bekijk alle nieuwsberichten

LIVESTREAM 3E BEZICHTIGING EN HENGSTENSHOW

 

 

Kijk de hengstenkeuring van 16 en 17 februari terug, ook wanneer u geen abonnement heeft!
Direct naar de LIVESTREAM

 

 

 

 

 

 

 


IN THE SPOTLIGHT - WBSFH

Wat is de WBSFH

De World Breeding Federation for Sport Horses (WBFSH),  is een non-profit federatie van bijna 80 sportpaardenstamboeken van over de hele w
ereld, die ongeveer 150.000 fokkers vertegenwoordigt. Het NRPS is hier sinds de beginjaren van de WBSFH lid.
De WBFSH behartigt de gemeenschappelijke belangen van alle sportpaardenfokkers via haar aangesloten stamboeken en treedt op als vertegenwoordigend orgaan voor de sportpaardenfokkerij.Een van de actieiten van het WBSFH is het opstellen van ranglijsten van stamboeken, ruiters, fokkers, spring-, dressuur en eventingpaarden op basis van sportresultaten. 
 
Lees hier de volledig tekst over NRPS en WBSFH, De WBSFH/FEI Wereldkampioenschappen Jonge Paarden en NRPS in de Ranking.
 
Dandy​ (v. Douglas) met Kaitlin Campbell (USA). NRPS nr 2 op de WBFSH ranking 2022

DE OLYMPISCHE DROOM!

Het keuringsseizoen staat weer bijna voor de deur.

Wat houdt het precies in?