Arabissimo

Arabissimo 

Van vrijdag 29 juni t/m maandag 2 juli zal Arabissimo 2018 plaatsvinden!

 

Deze wedstrijd is opengesteld voor Arabische Volbloeden en NRPS paarden en pony's!

De inschrijving voor Arabissimo 2018 is geopeond! Klik hier voor het inschrijfformulier.

 

Deelname aan de twee basisonderdelen, dressuur en Liberty, is veprlicht. Daarnaast kan er deelgenomen worden aan verschillende onderdelen naar keuze! Het paard moet voldoende gehoorzaamheid kunnen tonen in minimaal een B-Dressuurproef en ook voldoende rastypische kwaliteiten bezitten

 

Elk jaar worden er verschillende kampioenen benoemd. Arabissimo kampioen kan je worden in de volgende rubrieken:

100% Arabisch Volbloed Paard

NRPS paard

AVS & NRPS pony

Deelname

Er is de mogelijkheid tot het inschrijven van 4 dressuurproeven voor de KNHS. Daarnaast kan er deelgenomen worden aan onderdelen voor de allround wedstrijd. Het is ook mogelijk om mee te doen zonder startpas. Wel dien je lid te zijn van de KNHS. De ruiter kan dan starten in de BB dressuur.De Arabissimo is een jaarlijks terugkerend evenement waar de veelzijdigheid van het Arabische Volbloedpaard wordt benadrukt en waaraan deelgenomen kan worden met uw NRPS paard of pony!  Onderdelen waaraan deelgenomen kan worden zijn: Dressuur,  Liberty,  Speed, Springen en Cross-Country voor een Biathlon, Triathlon, Quadrathlon of het Allround Kampioenschap. Normaal gesproken is de Arabissimo een weekend-evenement. Er kan overnacht worden op het terrein en er zijn boxen beschikbaar. 

Alle deelnemende combinaties dienen minimaal in het bezit zijn van een KNHS dressuurstartpas.


Achtergrond informatie

De Arabissimo is een Initiatief van de heer Valerio uit Biarritz, Frankrijk. Het idee is door Toto Modderman naar Nederland gebracht met als grondslag het karakter, de schoonheid en de veelzijdigheid van de Volbloed Arabier aan te tonen. Zo wordt het gebruik van Arabieren in de sport gepromoot.

De onderdelen

De dressuur wordt gereden op eigen KNHS niveau en wordt vervolgens verrekend als een percentage voor de te behalen Arabissimopunten. Uiteraard gelden individuele de proeven ook voor KNHS winstpunten, daarvoor worden apart prijzen uitgedeeld.
De Liberty houdt een korte exterieurkeuring in, gevolgd door het losgooien van het paard. De gangen worden dan ook nog eens beoordeeld. Als het signaal luidt dat het vrije deel voorbij is, moet u uw paard zo snel mogelijk weer aangelijnd krijgen. Al deze zaken leveren een totaal van punten op bij de verplichte Liberty.

Bij de speed wordt, na een warming-up, 400m op de renbaan in een zo snel mogelijk tempo afgelegd. Rengalop is hierbij toegestaan!

 

Voor het springen geldt een algemeen Arabissimoniveau van 80 cm. Naast het Arabissimo springen kan er meestal ook nog gesprongen worden voor KNHS punten, als u daarvoor een KNHS startpas heeft. Een eventuele KNHS springwedstrijd staat los van de Arabissimo en wordt meestal gecombineerd met paardencombinaties uit de region. Hiervoor worden dan ook aparte prijzen uitgereikt.

Ook de cross wordt op één algemeen Arabissimoniveau gereden, nl. 70 cm hindernissen met een gemiddelde snelheid van ±400 m per minuut.

 

Deelname aan Arabissimo is mogelijk in vier verschillende combinaties, voor ieder wat wils!

Door deel te nemen aan de twee basisonderdelen dressuur en liberty, rijdt u mee voor de "Arabissimo Biathlon."

Kiest u om ook deel te nemen aan de "Speed" dan rijdt u mee in de "Arabissimo Triathlon."

Kiest u ervoor vervolgens ook te gaan springen, dan kunt u meedoen voor het "Arabissimo Quadrathlon" kampioenschap.

Neemt u deel aan alle vijf de onderdelen, dan doet u mee met het "Arabissimo Allround" kampioenschap.

 

Al met al een evenement dat op de huid is geschreven van de veelzijdig NRPS paarden en pony's!

 

*Deze wedstrijd is opengesteld voor Arabische Volbloeden en NRPS paarden en pony's, bij twijfel hieraan zal er controle van de stamboekpapieren plaats vinden.*