Arabissimo

Arabissimo 

Vrijdag 29 juni t/m maandag 1 juli 2018

 

De wedstrijd is opengesteld voor Arabische Volbloeden en NRPS paarden en pony's!

Bij twijfel zal er een controle van stamboekpapieren plaats vinden.

 

Arabissimo kampioen kan je worden in de volgende rubrieken:

100% Arabiach Volbloed Paard

NRPS paard

AVS & NRPS pony

 

Mogelijkheid tot het inschrijven van 4 dressuurproeven voor de KNHS. Daarnaast betreffen het onderdelen voor de allround wedstrijd. Het is ook mogelijk om mee te doen zonder startpas. Wel dien je lid te zijn van de KNHS. De ruiter kan dan starten in de BB dressuur.

 

Klik hier voor het inschrijfformulier.

 

De Arabissimo is een jaarlijks terugkerend evenement wat de veelzijdigheid van het Arabische Volbloedpaard moet benadrukken en waaraan deelgenomen kan worden met uw NRPS paard of pony!  Onderdelen die aan de orde komen zijn respectievelijk; Dressuur,  Liberty,  Speed, Springen en Cross-Country voor een Biathlon, Triathlon, Quadrathlon of het Allround Kampioenschap. Normaal gesproken is de Arabissimo een weekend-evenement. Er kan overnacht worden op het terrein en er zijn boxen beschikbaar. 


Alle deelnemende combinaties dienen minimaal in het bezit zijn van een KNHS dressuurstartpas.


Achtergrond informatie:

De Arabissimo is een Initiatief van de heer Valerio uit Biarritz, Frankrijk. Het idee is door Toto Modderman naar Nederland gebracht met als grondslag het karakter, de schoonheid en de veelzijdigheid van de Volbloed Arabier aan te tonen, en het gebruik van de Arabier in de sport te promoten. 
 

 

Men moet minimaal aan de twee basis-onderdelen meedoen: Dressuur en Liberty want het paard moet voldoende gehoorzaamheid kunnen tonen in minimaal een B-Dressurproef en ook voldoende rastypische kwaliteiten bezitten.

 

De dressuur wordt gereden op eigen KNHS niveau en wordt vervolgens verrekend als een percentage voor de te behalen Arabissimopunten. Uiteraard gelden individuele de proeven ook voor KNHS winstpunten en worden daarvoor apart prijzen uitgedeeld.

De Liberty houdt een korte exterieurkeuring in, gevolgd door het losgooien van het paard. De gangen worden dan ook nog eens beoordeeld. Als het signaal luidt dat het vrije deel voorbij is, moet u uw paard zo snel mogelijk weer aangelijnd krijgen. Al deze zaken leveren een totaal van punten op bij de verplichte Liberty.

 

Bij de speed wordt, na een gedegen warming-up, 400m op de renbaan in een zo snel mogelijk tempo afgelegd. Ren gallop is hierbij toegestaan!

 

Voor het springen geldt een algemeen Arabissimoniveau van 80 cm. Naast het Arabissimo springen kan er meestal ook nog gesprongen worden voor KNHS punten, als u daarvoor een KNHS startpas heeft. Een eventuele KNHS springwedstrijd staat los van de Arabissimo en wordt meestal gecombineerd met paardencombinaties uit de region. Hiervoor worden dan ook aparte prijzen uitgereikt.

 

Ook de cross wordt op één algemeen Arabissimoniveau gereden, nl. 70 cm hindernissen met een gemiddelde snelheid van ±400 m per minuut.

 

Door deel te nemen aan de twee basisonderdelen dressuur en liberty, rijdt u mee voor de "Arabissimo Biathlon."

 

Kiest u om ook deel te nemen aan de "Speed" dan rijdt u mee in de
"Arabissimo Triathlon."
Kiest u ervoor vervolgens ook te gaan springen, dan kunt u meedoen voor het "Arabissimo Quadrathlon" kampioenschap. Neemt u deel aan alle vijf de onderdelen, dan doet u mee met het "Arabissimo Allround" kampioenschap. Vier verschillende combinaties, dus voor elk wat wils.

 

Al met al een evenement dat op de huid is geschreven van het veelzijdige NRPS paard / de veelzijdige NRPS pony!