Arabian Horse Weekend

NRPS-ers in de prijzen tijdens de Aljassimya Farm Amateur Challenge 2017 en aankondiging Arabian Horse Weekend 2018

De Aljassimya Farm Amateur Challenge is een competitie georganiseerd voor Arabische volbloedpaarden en halfbloeden (met minimaal 25% Arabisch bloed) door geheel Europa. Aljassimya Farm wil eigenaren een kans geven om hun eigen paarden te showen en te rijden voor een internationaal publiek tijdens nationale en internationale shows. Door het gehele seizoen kunnen punten verzameld worden op de diverse Aljassimya shows. De handlers en ruiters die het hoogste aantal punten behalen per klasse, winnen tickets + hotel overnachtingen om als bezoeker te worden uitgenodigd tijdens het wereldkampioenschap in Parijs voor Arabische volbloedpaarden.                                                                                                                        

Kelly Levels-Schruijer en King Hidde Wessels

Tijdens de European Amateur Cup te Sint-Lenaarts (België) op 6 en 7 mei 2017 deden er diverse NRPS pony’s mee. Op 6 mei waren er de Trail rubrieken. In de Trail Ridden wonnen Kelly Levels-Schruijer en King Hidde Wessels (v. King Kadanz) de Bronze Medal en de Trail in Hand wisten zij zelfs te winnen en wonnen de Gold Medal! Een geweldige prestatie aangezien zij in een groep van 9 deelnemers zaten. Op zondag werd de 3 jarige Layla (v. Lobeke) voorgebracht door haar eigenaresse Maaike Vink. In de rubriek Junior Mares Novice en de Liberty wonnen zij een 4e prijs en wisten zich goed staande te houden tussen de Arabische volbloedpaarden. Op 7 mei waren Annelieke Stoop en Shaemira Lazize (v. Idzard) onverslaanbaar in de Classic Pleasure. Zij wonnen de Gold Medal en tijdens de Hunter Pleasure wisten zij een 4e prijs te behalen.                                                                                      

V.l.n.r. Mella en Basrah, Famke en Cinderellah, Sabrina en Kashmira

Op 20 mei vond de AJF Amateur Challenge plaats in Sint-Oedenrode tijdens het Arabian Horse Weekend. In de rubriek Senior Mares Novice deden 2 NRPS pony’s mee. Cinderellah (v. Idzard) werd voorgebracht door haar eigenaresse Famke v/d Koevering en behaalde de 4e prijs. Haar half zus Kashmira Lazize (v. Idzard) werd voorgebracht door haar eigenaresse Sabrina Verlouw en behaalde de 5e prijs. In de middag streden 3 NRPS pony’s tegen elkaar in de rubriek Classic Pleasure Partbred. Ontzettend leuk was om te zien dat de 3 pony’s door 3 jeugdruiters werden gereden en ze alle 3 zeer aan elkaar gewaagd waren. De winnaar van deze rubriek en de Gold Medal waren Sabrina Verlouw en Kashmira Lazize (v. Idzard), de volle zus van Shaemira Lazize die de Classic Pleasure rubrieken won in België. Kashmira won samen met haar amazone Sabrina Verlouw de Gold Medal. De Silver Medal werd gewonnen door Famke v/d Koevering en de eerder vernoemde Cinderellah (v. Idzard) en de Bronze Medal werd gewonnen door Mella v/d Oord en Basrah (v. Cadans). Aan de Hunter Pleasure namen ook Arabische Volbloeden mee en hierin wisten Mella v/d Oord en Basrah de Silver Medal te winnen! Sabrina Verlouw en Kashmira Lazize wonnen de Bronze Medal en Famke v/d Koevering en Cinderellah behaalden de 5e prijs.

Annelieke Stoop en Shaemira Lazize

Op 12 augustus werden er door Annelieke Stoop en Shaemira Lazize (v. Idzard) afgereisd naar Spa Francorchamps (België). Ook hier waren zij wederom onverslaanbaar in de Classic Pleasure en wonnen de Gold Medal. Tijdens de Hunter Pleasure was Shaemira meer ontspannen dan tijdens de wedstrijd op 7 mei en werd nu de Silver Medal gewonnen. Ook deden zij nog mee aan de Senior Mares Experienced Amateur waarbij Shaemira werd voorgebracht door Annelieke Stoop. Zij wisten de 3e prijs te winnen. Helaas waren er verder geen NRPS pony’s aanwezig op dit evenement. Annelieke Stoop heeft het seizoen goed afgesloten door de tickets naar Parijs te winnen en heeft hier een geweldig weekend beleeft samen met de overige winnaars!                                              

Ook in 2018 zal de Aljassimya Farm Challenge weer plaatsvinden door Europa. In Nederland wordt er 1 show georganiseerd die deelneemt aan deze Challenge en dat is op 26 mei 2018 tijdens het Arabian Horse weekend in Sint-Oedenrode. NRPS-ers kunnen hierbij deelnemen aan rubrieken show aan de hand, pleasure classic, hunter en western en trail in hand en trail ridden. Wij hopen dat er in 2018 meer eigenaren enthousiast zijn en zullen gaan deelnemen aan de evenementen die opengesteld zijn voor Arabisch volbloedpaarden en NRPS’ers! Voor meer informatie kunt u de website bezoeken : www.arabianhorseweekend.nl