Actueel
maandag 23 mei

His Royal Badness DK kürwinnaar

COMPIEGNE - De goedgekeurde ponyhengst His Royal Badness DK en zijn amazone Isa Hollands zijn met 75.070% winnaar geworden van de kür tijdens het internationale dressuurconcours in Frankrijk. De combinatie verwees daarmee de winnaar van de landenproef en individuele proef, de Duitse Liezel Everars met FS Capelli de Niro, naar de derde plaats.   Voor Isa en de 6-jarige ponyhengst was het pas de tweede internationale wedstrijd, en de eerste keer dat ze een kür reden. In de aanloop eindigden ze in de landenproef als derde en de individuele sloten ze af met een vijfde plaats. Isa vertelt: “Ik heb echt alle dagen heel fijn kunnen rijden met hem. Tijdens het losrijden voor de team test moesten we nog even terug naar stal door een onweersbui. Hij pakte het daarna weer super op. In de individuele test kwamen we al beter in het ritme, maar maakten we nog twee dure fouten in het galopgedeelte. De uitstrekte draf en galop waren echte hoogtepunten die goede cijfers opleverden. Zijn stapgedeelte is ook altijd heel goed. We reden voor het eerst een kür op muziek en onze kür is gecomponeerd door Charles Monterie. Het is wat stoerdere en vrolijke muziek omdat Badness dat ook is. Voor het artistieke gedeelte kregen we een 9. Ik had de score in de kür niet verwacht, maar ik ben er super blij mee!”   His Royal Badness DK stamt van Hesselteich's Golden Dream uit de int. dressuurpony Nina van de Beekerheide (Neptune van de Beekerheide x Kooihûster Folkert) en werd gefokt door de eigenaresse en destijds de amazone van Nina, Demy Kurstjens. de foto is gemaakt op de NRPS Hengstenshow in maart j.l.   (citaat afkomstig van Hoefslag)

Vrijspringen oefenen: groot succes

zaterdag 21 mei Lees artikel

Arabissimo weer met Pinksteren

woensdag 18 mei Lees artikel
Bekijk alle nieuwsberichten

INSCHRIJVING KEURINGEN OPEN

 

 

 

Het keuringsseizoen gaat binnenkort van start.

Regio Midden is weer als eerste aan de beurt, op zaterdag 25 juni in Lunteren.

Daarna Zuid op zaterdag 2 juli in De Mortel.

Op vrijdag 8 juli kun je meedoen in Assendelft.

En zaterdag 23 juli houdt Noord de keuring in Tolbert.

Inschrijven gaat heel makkelijk via Inschrijven Keuring

Wil je van tevoren het vrijspringen/ vrij bewegen oefenen met een 3-jarige merrie die voor stamboekopname en de ster naar de keuring gaat? Plus tips en goede raad ontvangen voor de voorbereiding in het algemeen? Kom dan op vrijdagavond 20 of zaterdag 21 mei naar Wijchen of maandag 11 juli naar Beilen. Inschrijven voor Wijchen via sportponyfokkerij@outlook.com en voor Beilen: nrpsregionoord@gmail.com.

 

 

 

NRPS HENGSTENSHOW LIVESTREAM

Een unieke collectie hengsten, interviews met hengstenhouders en fokkers. Zaterdag 12 maart starten we om 13.00 uur met een zeer afwisselende hengstenshow. 

Catalogus Hengstenshow 2022

woensdag 17 augustus 2022 - De Nieuwe Heuvel Veenstraat 1 Lunteren Aanmelden

DEELNAME NATIONALE KEURING

Rechtstreekse inschrijving voor de Nationale Keuring:

a) Veulens van NRPS-goedgekeurde, erkende of gecertificeerde hengsten uit de eerste twee fokjaren na goedkeuring van de hengst kunnen zich rechtstreeks aanmelden voor de Nationale keuring. De eerste twee fokjaren zijn het jaar van goedkeuren en het opvolgende jaar.
b) Stermerries die nog niet eerder zijn beoordeeld voor graadverhoging.
c) Voorlopig keur, keur en elite merries. 

Voorselectie via Regionale Keuring

a) Er zijn op de Nationale keuring rubrieken voor veulens, 2-jarige pony merries, 3 jaar en oudere stermerries, ruinen en niet goedgekeurde hengsten, (voorlopig) keur merries en elite merries. Voor het volledige overzicht
b) Veulens die op de regionale keuring een 1ste premie behalen en staan geregistreerd in het Veulenboek of Register A van het NRPS kunnen worden uitgenodigd voor de Nationale Keuring. Dit wordt bepaald door de jury. Register B ingeschreven veulens kunnen wel deelnemen aan de regionale keuring, maar worden niet doorverwezen naar de Nationale Keuring.
c) Alle 3-jaar en oudere merries, ruinen en niet-goedgekeurde hengsten die op de regionale keuring het ster-predicaat hebben behaald worden uitgenodigd deel te nemen aan de National keuring De 3-jaar en oudere merries kunnen op de Nationale keuring in aanmerking komen voor het voorlopig keur of keur predicaat.
d) Ster merries kunnen een uitnodiging ontvangen voor de Nationale Keuring om in aanmerking te komen voor het voorlopig keur of keur predicaat.

Voor alle informatie over de keuringen:

https://nrps.nl/home/reglementen-en-statuten