NOG EVEN NAGENIETEN...

Kijk het HENGSTENGALA terug van 23 maart. Direct naar de LIVESTREAM

Kijk de NRPS HENGSTENCOMPETITIE terug van 23 maart. Direct naar de LIVESTREAM

Kijk de HENGSTENKEURING van 22 en 23 februari terug. Direct naar de LIVESTREAM

En een korte impressie van de Springjaargang en Dressuurjaargang 2024


        

  

 

IN THE SPOTLIGHT - WBSFH

Wat is de WBSFH

De World Breeding Federation for Sport Horses (WBFSH),  is een non-profit federatie van bijna 80 sportpaardenstamboeken van over de hele wereld, die ongeveer 150.000 fokkers vertegenwoordigt. Het NRPS is hier sinds de beginjaren van de WBSFH lid.
De WBFSH behartigt de gemeenschappelijke belangen van alle sportpaardenfokkers via haar aangesloten stamboeken en treedt op als vertegenwoordigend orgaan voor de sportpaardenfokkerij.Een van de actieiten van het WBSFH is het opstellen van ranglijsten van stamboeken, ruiters, fokkers, spring-, dressuur en eventingpaarden op basis van sportresultaten. 
 
Lees hier de volledig tekst over NRPS en WBSFH, De WBSFH/FEI Wereldkampioenschappen Jonge Paarden en NRPS in de Ranking.
 
Dandy​ (v. Douglas) met Kaitlin Campbell (USA). NRPS nr 2 op de WBFSH ranking 2022.

woensdag 14 augustus 2024 - De Nieuwe Heuvel Veenstraat 1 Lunteren Aanmelden

DEELNAME NATIONALE KEURING

Rechtstreekse inschrijving voor de Nationale Keuring:

a) Veulens van NRPS-goedgekeurde, erkende of gecertificeerde hengsten uit de eerste twee fokjaren na goedkeuring van de hengst kunnen zich rechtstreeks aanmelden voor de Nationale keuring. De eerste twee fokjaren zijn het jaar van goedkeuren en het opvolgende jaar.
b) Stermerries die nog niet eerder zijn beoordeeld voor graadverhoging.
c) Voorlopig keur, keur en elite merries. 

Voorselectie via Regionale Keuring

a) Er zijn op de Nationale keuring rubrieken voor veulens, 3 jaar en oudere stermerries, ruinen en niet goedgekeurde hengsten, (voorlopig) keur merries en elite merries.
b) Veulens die op de regionale keuring een 1ste premie behalen en staan geregistreerd in het Veulenboek of Register A van het NRPS kunnen worden uitgenodigd voor de Nationale Keuring. Dit wordt bepaald door de jury. Register B ingeschreven veulens kunnen wel deelnemen aan de regionale keuring, maar worden niet doorverwezen naar de Nationale Keuring.
c) Alle 3-jaar en oudere merries, ruinen en niet-goedgekeurde hengsten die op de regionale keuring het ster-predicaat hebben behaald worden uitgenodigd deel te nemen aan de National keuring.
d) Ster merries kunnen een uitnodiging ontvangen voor de Nationale Keuring om in aanmerking te komen voor het voorlopig keur of keur predicaat.

Inschrijven voor de rechtstreeks inschrijving kunt u door in te loggen in uw account. Indien u nog geen account heeft, kunt u deze direct aanmaken. Voor deelname aan een keuring dient u lid te zijn van het NRPS en moet het paard of pony op uw naam staan geregistreerd. Is dat niet het geval dat doet u dat eerst. Dat kan via deze link. Als de overschrijving verwerkt is krijgt u daarvan een melding. Dit kan een week duren.
In uw account kunt u middels de keuze voeg een paard toe aan keuring, uw paard of pony inschrijven voor de gewenste keuring. Nu inloggen

Let op; de inschrijving voor uw deelname aan de Nationale keuring sluit woendag 31 juli aanstaande.

Voor alle informatie over de keuringen:
https://nrps.nl/home/reglementen-en-statuten

Naam Vader Vader van moeder Geboortedatum Discipline Eigenaar