NRPS pony's in vorm in België

zaterdag 26 september

NRPS pony's in vorm in België

OPGLABBEEK – Weer waren het drie NRPS-ponycombinaties die, in de eerste ronde van de landenwedstrijd (1.25 m), de Nederlandse eer hoog hielden. Op het Belgische CSIOP werden ze op donderdag met een halve strafpunt verschil tweede achter het Ierse team.

Team NL bestond uit Myla van Andel met Uriel (Matchello x Wielgerma's Nelson), Logan Fiechter met Kadanz van Orchids (Kanshebber x Kantje's Carlando) en Emile Drenth met Oscar van de Beekerheide (Orchid’s Floris x Isarco), (foto) en zij leverden gedrieën de topprestatie, want het vierde teamlid was goed voor het wegstreepresultaat.

Daarnaast werd Logan met Kadanz op vrijdag individueel vierde in de GP over 1.25 m., achter drie volledig als springpaard gefokte "pony's".

In die GP stuurde de Belg Vic de Plecker Orchid's Anucia (Kanshebber x Orchid's Cestanii) foutloos rond maar had een balkje in de barrage; daarmee reed hij nog in de prijzen. Lily Engelsman met Jimtown (v. Jacorde) reed foutloos maar bereikte in de barrage de finish niet. Emile en Oscar haalden de barrage net niet vanwege 1 strafpunt voor tijdsoverschrijding.

Op zondag in de tweede ronde van de landenwedstrijd (1.30 m) kon de Nederlandse ploeg het niveau niet helemaal vasthouden en werden uiteindelijk derde, achter Ierland en Duitsland.

 

 


Terug