Orchid’s Relando wint Beker van België

dinsdag 23 augustus

Orchid’s Relando wint Beker van België

OPGLABBEEK - In het Sentower Park van Opglabbeek kwamen afgelopen zondag de ponyruiters aan de start voor hun finale van de Beker van België. Hier hadden zich 16 combinaties weten te plaatsen voor de finale, en in de eerste omloop kwalificeerden zich de beste tien voor een laatste en beslissende ronde. De overwinning ging naar Emiel Duchene met de 17-jarige ruin Orchid’s Relando. Duchene was met zijn tijd van 63.95 seconden niet de snelste, maar wel de enige die er in slaagde om over de hele lijn foutloos te blijven.

Orchid’s Relando is een afstammeling van de hengst Kenneth, die ook Kinka’s Boy wordt genoemd. Hij staat op deze foto; van Relando is op dit moment geen foto beschikbaar. Kenneth (v. Kanshebber) komt uit de NRPS-merrie Radnah keur, preferent, prestatie-fok (Baccarat ox x Fury van Leerdam) van de fam. Versluis uit Kedichem. Radnah was de eerste Nationaal kampioene aan de hand van de E-pony’s, of ‘kleine maat rijpaarden’ zoals ze in de jaren ’90 van de vorige eeuw bij het NRPS als aparte fokrichting werden ingedeeld.

Relando’s moeder Orchid’s Celestyi (Kantje’s Ronaldo x Rusty) is een New Forest pony, die in combinatie met Kanshebber ook de EK-pony’s Ken van Orchid’s (individueel zilver en teamgoud 2021 springen) en Karim van Orchid’s (driemaal deelgenomen eventing) heeft voortgebracht. Ook hun driekwartbroer Orchid’s Relando heeft in zijn jongere jaren EK gelopen. Een andere nakomeling van Celestyi is Orchid’s Sea Foam, die met Meike Zwartjens internationaal heeft gesprongen.

Bron: https://www.galop.be/nl/nieuws/artikel/emiel-duchene-triomfeert-in-de-bvb-voor-ponys


Tagged horses: KARIM VAN ORCHID'S KEN VAN ORCHID KINKA'S BOY (KENNETH) ORCHID'S SEA FOAM


Terug