Joost Siemerink uitgenodigd voor Hengstenkeuringscommissie

dinsdag 17 januari

Joost Siemerink uitgenodigd voor Hengstenkeuringscommissie

LUNTEREN – Het NRPS is blij te mogen aankondigen dat Joost Siemerink (35) de uitnodiging heeft aanvaard om de Hengstenkeuringscommissie te komen versterken.

Dit jaar zal hij in februari nog als adviseur optreden. Zijn voordracht als lid van de Hengstenkeuringscommissie zal in de ledenraadsvergadering van mei aanstaande op de agenda staan, waarna hij als lid van de commissie in functie kan treden.

Siemerink heeft zeer veel kennis en ervaring op het gebied van de springsport en springpaardenfokkerij. Samen met zijn tweelingbroer Thom heeft hij een springpaardenbedrijf met de naam JTS-Paarden aan de IJsseldijk in Welsum. Specialisaties zijn het africhten, opleiden en trainen van sportpaarden en het trainen van ruiters in binnen- en buitenland.

De broers hebben jarenlang ervaring opgedaan bij de beste stallen in Nederland en hebben meerdere succesvolle (spring)paarden opgeleid. Door de jaren heen boekten Joost en Thom verschillende overwinningen in jonge paarden rubrieken en haalden zij goede klasseringen op internationale concoursen en Nederlandse kampioenschappen.

Enkele jaren geleden is Joost begonnen met het trainen van jonge springruiters in Oekraïne. Hij vliegt hiervoor bijna elke maand naar Oekraïne om een paar dagen les te geven en de ruiters te ondersteunen op concoursen. Een van de hoogtepunten in de carrière van de Thom is het zadelmak maken en trainen van de hengst Big Star (v. Quickstar), die onder Nick Skelton individueel Olympisch goud won in Rio de Janeiro 2016.

De broers zijn geboren in Boxtel, maar verhuisden enkele jaren daarna naar Dronten, waar hun ouders de Flevomanege begonnen. Vanaf hun dertiende hebben ze succesvol wedstrijden gereden. Nadat Joost en Thom de middelbare school hadden afgerond, volgden zij de opleiding ‘Paardensport & Management’ op AOC de Groene Welle in Zwolle. Na hun opleiding hebben ze ervaring opgedaan bij onder anderen Jeroen Dubbeldam, Stal Brinkman in Twello, Dolfsma in Kampen, de Horsthoekhoeve in Heerde, H&H Stables in Daarle en bij Alan Waldman in Putten. Op deze stallen reden Joost en Thom springpaarden van jong tot oud en brachten deze uit op wedstrijden. Daarnaast haalden zij beiden hun ORUN-diploma, zodat zij naast het rijden ook instructie konden verzorgen.

In 2012 is hun bedrijf JTS-Paarden officieel opgericht. Naast het zadelmak maken en africhten van jonge paarden, brengen ze paarden uit op wedstrijden van BB tot en met 1.40 m niveau. Daarnaast verzorgen ze trainingen en zijn actief in de handel.


Terug