NRPS-pony's presteren internationaal

maandag 20 juli

NRPS-pony's presteren internationaal

WIPPERFüRTH - Een grote groep Nederlandse ponycombinaties heeft afgelopen weekend internationaal gesprongen in Duitsland. De NRPS-pony's deden het weer geweldig en reden vrijwel allemaal meerdere malen in de prijzen.

In de small tour 1.10-1.15 m presteerde onder anderen de combinatie Olivia Braaksma met Sara FortunA (Orchard Wildeman x Zodiak, fokker Jan Arts uit Klarenbeek) opvallend goed: alle dagen foutloos, met op vrijdag een gedeelde 1e plaats, op zaterdag de 2e prijs in het tweefasen, en op zondag de 10e prijs in het direct op tijd 1.15 m.

 

Verder reden op vrijdag de volgende NRPS-combinaties foutloos in de prijzen (small tour): Siebe Leemans met Orchid's Lonette (Kanshebber x Orchid's Cestanii), Anouk van Hese met Contessa's Baileys (Kanshebber x Diplomat, fokker Ina Majoor) en Tamara van Manen Holstud's Olijfje (Paddington O'Malley x Quidam de Revel, fokker Jørgen van der Holst uit Lunteren).

Siebe stapte daarna over naar de Large tour (1.25-1.30 m) en reed op zaterdag naar de 7e plaats (van 50 starts) en zondag eindigde deze combinatie in het 1.30 m hoge parcours met barrage als beste NRPS'er op de 9e plaats.

De Belg Vic de Plecker draaide het om. Hij stuurde Orchid's Anucia (Kanshebber x Orchid's Cestanii) op vrijdag in de Large tour naar een gedeelde eerste plaats, en nadat het op zaterdag niet helemaal naar wens verliep, won deze combinatie op zondag de Small tour.

Verder onderscheidden zich Logan Fiechter met Kadanz van Orchid's (Kanshebber x Kantje's Carlando), Yoni Santvoort met Kailey van de Beekerheide (Kantje's Ronaldo x Leunsveld's Elegant, fokker Jan van Beek uit Maasbree), en Bo Dictus met Karst van Orchid's (Kanshebber x Kantje's Carlando).


Terug