NRPS'ers winnen DPC wedstrijden

zaterdag 20 juli

NRPS'ers winnen DPC wedstrijden

TOLBERT – Tijdens de eerste selectiewedstrijd voor de DPC finale had Heitholm’s Nur Für Mich (v. Nanho Black S) nog iets teveel spanning voor een hoge klassering, maar in Tolbert paste dan toch alles. Onder het zadel van Sophie van Norel liep de NRPS-ruin naar de overwinning bij de vijfjarigen.

Nur Für Mich ontving van juryleden Paulien Alberts en Vai Bruntink totaal 83.5 punten en noteerde daarmee ook de hoogste dagscore. Het hoogste cijfer kreeg hij voor zijn draf, die beloond werd met een 9. “Dit was een heel goede en complete pony. Echt één met drie goede basisgangen, veel veer en go,” vertelt Jurylid Paulien Alberts. Ze lacht even. “Die ‘go’ zat hem soms alleen nog wel iets in de weg. Sophie ging daar echt heel netjes mee om, maar er valt nog wel winst te behalen. Door zijn fijne basisgangen en mooie exterieur had hij genoeg punten over om te winnen.”

Nur Für Mich komt uit een merrie van FS Don’t Worry x FS Champion de Luxe en werd gefokt bij Kasch GmbH.

Het was de NRPS-ruin Durello (v. Diamond Touch uit Belicia voorl. keur v. Don Cremello du Bois x Drug ox, uit de NRPS-Fabiola merrielijn gefokt door Twam van Erp) die als tweede eindigde in deze rubriek onder het zadel van Bo Leijten. In Heerewaarden was er ook al een derde plaats voor de combinatie, en daarmee timmert de winnaar van de vierjarigen rubriek van vorig jaar goed aan de weg. Ze kregen 80 punten, met een 8.5 voor harmonie. “Bo had haar pony heel goed voor elkaar. Durello was heel goed aan de hulpen en liep mooi over de rug. Hij liep ook beide kanten op gelijkmatig, terwijl je vaak bij jonge pony’s nog wel eens ziet dat de ene kant al wat makkelijker gaat dan de ander. Bo haalde echt alles eruit wat erin zat. Ze eindigden als tweede omdat hij qua aanleg net iets minder scoorde.”

Bumba JK

Bo Leijten deed goede zaken in Tolbert, want met haar vierjarige troef Perfect Lightfeet (v. Coelenhage’s Handsome King) won ze de vierjarigen met 82.5 punten. Maud Hommes, die in Wezep derde werd met de NRPS-goedgekeurde hengst  Bumba JK (v. Beauty W) schoof nu een plekje op en eindigde als tweede. Zij kregen totaal 80.5 punten, met een 9 voor galop. “Bumba doet nog wat groen aan, wat natuurlijk mag op deze leeftijd. Daarbij laat hij drie heel fijne basisgangen zien. De galop springt eruit, die is echt extreem goed,” aldus Paulien. De ponyhengst komt uit een kroon preferente merrie v. Wester Aikema’s Adios x Wester Aikema’s Norbert en werd gefokt door G.P. Kapma.

Dirty Dancer

Ook de zesjarigen rubriek zag een winnaar die zich al eerder in de top drie reed: de eer ging naar Suze Meertens met haar NRPS-ruin Dirty Dancer NF (v. Dreidimensional AT). Het duo ontving 78 punten van de jury, met vele achten op de lijst. “Dirty Dancer is een heel fijne pony die los door het lijf beweegt. Voor zijn leeftijd zou hij iets meer kracht mogen hebben. Suze stelde hem netjes voor.” Dirty Dancer werd gefokt door Nina Hoogendijk uit Indy du Bois ster (Don Carino du Bois x FS Golden Moonlight x Ismaël ox, NRPS-Violetta merrielijn).

Volwassenen

Vorig jaar was er de eerste mogelijkheid voor 18+ ruiters om mee te doen aan de DPC; dit jaar wordt dit herhaald en in Tolbert was hiervoor de eerste kans. De volwassenen worden niet doorverwezen naar de finale, maar dat mag de pret niet drukken.

Judy Leeuwis stuurde Amalia’s Sloofke, de dochter van Speycksbosch Dickens, naar 76 punten en won hiermee deze rubriek. Marissa Spoor zat daar net een half puntje onder met haar Mr. Blue Eye, een NRPS-ruin v. Dreidimensional AT x Dimension AT x Go for Gold, fokker Z.G. Gerdes. “Deze pony heeft een heel mooi exterieur en drie nette basisgangen. Hij mag nog iets meer expressie krijgen.”

De derde prijs in deze rubriek ging naar de NRPS-hengst Isala’s White Gold (v. Leuns Veld’s Winston Jr.), die werd voorgesteld door Fabienne Balk. De combinatie kreeg 75 punten en daarmee zaten de winnaars in deze rubriek heel dicht bij elkaar. “Isala’s White Gold is een kwaliteitsvolle pony. Ook bij hem zag je spanning, wat met name in de stap naar voren kwam, en dat kostte ook nog wat punten,” sluit Paulien af. Isala’s White Gold komt uit oud-Nationaal kampioene Isala’s Solène keur, preferent, prest.fok (Krimh ox x Sonny af Højmark, fokker Suzanne Miezgiel).

Foto: Dirty Dancer NF

Fotograaf: NH Photo


Tagged horses: BUMBA JK DIETMAR BLUE EYE DIRTY DANCER NF DURELLO HEITHOLMS NUR FÜR MICH ISALA'S WHITE GOLD


Terug