NRPS-goedkeuring voor Eternal Sunshine PM

zondag 18 juni

NRPS-goedkeuring voor Eternal Sunshine PM

De hengstenkeuringscommissie van het NRPS heeft opnieuw een zeer interessante springhengst geaccepteerd tijdens een thuiskeuring, namelijk bij Stal Brinkman de 4-jarige Eternal Sunshine PM (Emerald van ’t Ruytershof x Kashmir van Schuttershof x Clinton, stm. 1.70m).

Eternal Sunshine PM werd gefokt bij Premium Mares in Brussel. Hij stamt uit Merrielijn 7, de stam van Samber. In de achtste generatie Tina (1964), de moeder van Samber. De Voltaire merrie Katinka (1992), overgrootmoeder van deze hengst, is naar België geëxporteerd waar de stam ook springpaarden begint af te leveren. Wiltana van de Ruitershoeve (1999, v Clinton) presteerde op 1.60m niveau met de Fransman Mathieu Billot. Ze is een volle zus van grootmoeder van deze hengst, Anoeska van de Ruitershoeve, In de fokkerij is Anoeska van grote betekenis. Ze bracht veertien nakomelingen, waarvan zes op 1.50m zijn uitgebracht. Hieronder Gigi van het Daalhof (v. Kashmir, 1.50m), Hoepala van het Daalhof (v. Kashmir, 1.60m) en de ggk BWP hengst Jugano van de Vosberg (v. Ogano Sitte). Moeder Itousche van de Vosberg (v. Kashmir) is niet uitgebracht in de sport. Ze bracht vier nakomelingen met verschillende vaders, waarvan de oudste 1.20m is geklasseerd. 

Met Eternal Sunshine heeft Stal Brinkman weer een NRPS goedgekeurde hengst in hun line up. In het verleden, toen het bedrijf nog Hengstenhouderij Brinkman heette en gerund werd door Willy en Marlies Brinkman, was dat een vast gegeven. In Twello stonden bijvoorbeeld de NRPS rijpaardhengsten Candy Surprise (v. Candyboy), My Jemen (Mytens xx) en Osbourne (v. Oklund) ter dekking. Maar ook de ponyhengst Boyco.

Hoewel de tweeling Koen en Marco Brinkman in Citango (v. Contango) hun eerste hengst goedgekeurd zagen worden bij het NRPS, is de band met het NRPS na de overname van het bedrijf door Koen en Marco wat verwaterd. Commissievoorzitter Bernard Pleyter: “Maar daar is nu verandering in gekomen, met de goedkeuring van een kwalitatief zeer goede en interessant gefokte hengst, die zich vandaag zeer goed liet zien onder het zadel, over een galop met veel balans beschikt, en zich prettig liet rijden. Hij springt met een zeer goede techniek, opent achter mooi en lijkt over een onbegrensd vermogen te beschikken.”

Eternal Sunshine is ook goedgekeurd bij Zangersheide. De eigenaren zijn Stal Brinkman en Nijen Twilhaar Horses uit Hellendoorn.


Tagged horses: ETERNAL SUNSHINE PM


Terug