Catch Twenty Two tweede in tussenstand

dinsdag 4 januari

Catch Twenty Two tweede in tussenstand

EXLOO – Tijdens de derde wedstrijd van de hengstencompetitie (springen) viel wat het NRPS betreft vooral de prestatie op van Catch Twenty Two VO Z (Catoki x Mr. Blue, zie foto door Jacky van Tartwijk), ditmaal onder het zadel van Bart van der Maat. De combinatie eindigde als tweede in de klasse Z/ZZ, met twee foutloze ronden en de op een na snelste tijd, achter de AES-goedgekeurde Just On Time O (v. Zirocco Blue VDL).

Van der Maat bracht ook Québec (Qlassic Bois Margot x Cento) uit in het ZZ en plaatste zich met een foutloze ronde voor de barrage, maar daarin viel een balk.

De fokkers van Catch Twenty Two zijn R. en C. van der Elst uit Marolles les Braults (Fra), en ook Quebec is in Frankrijk geboren, namelijk bij J.L. Lebourgeois in La Lucerne d’Outremer. Eigenaar van beide hengsten is Dekstation De Havikerwaard in De Steeg.

Catch Twenty Two staat in de tussenstand van de hengstencompetitie, met nog een wedstrijd te gaan, op een gedeelde tweede plaats met 44 punten uit drie wedstrijden. Québec staat zesde (31 pnt.) van de 17 deelnemers in het Z/ZZ.

In de klasse M staat de NRPS-goedgekeurde Lord of Farming HS (Balou du Rouet x Clinton) achtste in de tussenstand (van 20 deelnemers). Onder het zadel van Caroline Müller bereikte hij in Exloo de zesde plaats met twee mooie foutloze ronden. Lord of Farming werd gefokt door de gebr. Bosch uit Luttenberg en is eigendom van J. Schuttert in Ommen.

Bij de dressuurhengsten reed Benni Pachl in Exloo voor het eerst mee in deze competitie, met de 4-jarige NRPS-hengst Gorgeous Black Art (Glock’s Toto Jr. x Rubiquil, fokker en eigenaar Stal Hexagon in Schore). Met een mooie 85 punten belandde de combinatie op een gedeelde tweede plaats in de klasse L.


Tagged horses: CATCH TWENTY TWO VO Z HEXAGON'S GORGEOUS BLACK ART LORD OF FARMING QUÉBEC


Terug