Drie NRPS'ers in toptien

dinsdag 5 april

Drie NRPS'ers in toptien

OPGLABBEEK – Op het Dressage Festival afgelopen week liepen maar liefst drie NRPS’ers bij de Children, en hoe. In de landenwedstrijd eindigden ze alle drie in de toptien.

De Belgisch gefokte, en door de Belgische amazone Amber Hennes uitgebrachte Allégro vh Trichelhof (foto) was op zondag zelfs de winnaar van de Individuele proef. Dit nadat ze op donderdag de inloopproef al had afgesloten met een tweede plaats, en de dag erna in de Landenwedstrijd zevende was geëindigd. Allégro is een 10-jarige ruin met Apache vh Trichelhof als vader, en de NRPS-gefokte moeder Yana van het Trichelhof voorl. keur stamt van Rubels, uit een BWP merrielijn. Hier komen in combinatie met springhengsten ook goede springpaarden uit: de halfzus van Allégro, Farayira vh Trichelhof (v. Bustique), komt uit op 1.40 m niveau. Fokker is mw. R. Bries-Mangelschots uit Eindhout-Laakdal.

De beste NRPS’er in de Landenproef was Jabulani Leone, een 8-jarige merrie die werd gefokt op stal Hexagon in Schore met Hexagon’s Charon (Rubiquil x Havidoff) en de merrie Santaleone (Hexagon’s Louisville x Ramiro x Lt. Generaal). De Nederlandse amazone Pip Zweep won met haar de vierde prijs.

Op de tiende plaats in de Landenwedstrijd stond Manouk Zuiderent met de 16-jarige D-pony Haston Be Happy. De fam. Arts uit Wanroij fokte deze ruin (stm. 1.47m) met FS Harry Potter uit hun keurmerrie Marjan (Casper x El Beauty x Racinda ox).


Tagged horses: ALLÉGRO V/H TRICHELHOF HASTON BE HAPPY JABULANI LEONE


Terug