Deepani’s Sirana in perspectieventeam

maandag 22 maart

Deepani’s Sirana in perspectieventeam

De NRPS-pony Deepani’s Sirana is met de 16-jarige Larissa Jansma opgenomen in het perspectieventeam mennen. Bondscoach Ad Aarts heeft 13 menners geselecteerd die een trainings- en wedstrijdprogramma van drie jaar mogen volgen. Hun eerste training hebben ze inmiddels achter de rug.

Larissa Jansma heeft haar 9-jarige D-pony omgedoopt in Viana. De merrie loopt ruim anderhalf jaar voor de wagen, maar komt ook onder het zadel uit in de sport. In dressuur is ze M2 geklasseerd, en Larissa springt ook wel eens met haar. “Ik vind mennen en rijden even leuk. De afwisseling van onder het zadel en mennen vind ik heel leuk. Ook denk ik dat het een voordeel is voor het mennen dat ik mijn pony ook goed onder het zadel kan rijden. Wel vind ik de menwedstijden veel leuker en gezelliger.” Larissa zit vol ambitie: “Ik wil sneller worden in de vaardigheid en de marathon. Ook wil ik beter worden in het schakelen in de dressuur én de dressuur nog beter kunnen rijden. In de toekomst wil ik graag internationaal gaan mennen en meedoen aan het EK jeugd volgend jaar.”

De valkkleurige pony stamt van Don Cremello du Bois. Ze werd gefokt door mw. F.D. van Buuren uit Ternaard en is de enige nakomeling van de bruine merrie Bo (Sjapoer ox x De Niro), die in 2003 werd geboren bij oud-NRPS-voorzitter Hennie Brunekreef in Lunteren. De fokker van de moeder van Bo, Annabel, is oud-NRPS-secretaris Adri van Esch uit Erp. Meer NRPS kan haast niet!

(bron: Hoefnet.nl)


Tagged horses: DEEPANI'S SIRANA


Terug