Verrichtingsonderzoeken mengen?

zondag 30 oktober

Verrichtingsonderzoeken mengen?

Het verrichtingsonderzoek van het NRPS is al twee maanden aan de gang, en de deelnemende hengsten zijn twee keer door de commissies beoordeeld. Binnenkort start het KWPN hun verkort onderzoek in Ermelo. Op de startlijst prijken maar liefst vier hengsten die ook bij het NRPS zijn goedgekeurd. Daarvan lopen er twee ook mee in het NRPS-verrichtingsonderzoek.

De 5-jarige NRPS-verrichtingstopper van 2021, Gorgeous Black Art (Glock’s Tot Jr. x Rubiquil) heeft PAVO-finale gelopen en deelgenomen aan het WK voor jonge dressuurpaarden. Dit was voor het KWPN aanleiding om de hengst uit te nodigen ook bij hun zijn verrichtingen te doen. Black Art is daarmee de eerste NRPS-gefokte hengst die bij het KWPN wordt geaccepteerd.

De 3-jarige Olivier (Blue Hors Kingston x Florencio) en Dream Up (bij het KWPN heet hij nog Oké) (Dreamboy x Uphill) hebben zich op beide beoordelingsdagen onder het zadel gepresenteerd bij het NRPS, en gaan zich nu ook meten met hun KWPN-jaargenoten.

De 3-jarige Olé Guapo (Vivaldi x Apache) is dit voorjaar bij het NRPS aangewezen en ook hij kon daardoor direct aan de slag in zijn eerste dekseizoen; hij is niet aangeboden voor het NRPS-verrichtingsonderzoek.


Tagged horses: DREAM UP HEXAGON'S GORGEOUS BLACK ART OLIVIER ONE MILLION


Terug