Eerste premie voor Kristallijn Brown

vrijdag 23 september

Eerste premie voor Kristallijn Brown

Er zijn late veulens… die zelfs te laat geboren zijn voor de Late Veulenkeuring. Daarom was het springpony merrieveulen Kristallijn Brown de la Forêt op 17 september niet in Lunteren. Maar gelukkig waren juryleden drs Gert Teunissen en Bernard Pleyter bereid om dit veulen nog op locatie te beoordelen, toen het eenmaal de minimumleeftijd van 4 weken gepasseerd was. En dat werd een succes.

Kristallijn Brown (v. Kristall van Orchid’s) kreeg een vette eerste premie op haar voorbeeldige exterieur (85 punten) en goede bewegingen (80), waarbij in stap en draf de ruimte en het lichaamsgebruik opvielen. Draf en galop werden met veel schoudervrijheid, souplesse, kracht en draagkracht uitgevoerd in een prachtige zelfhouding. Het veulen heeft een schitterend hoofdje en veel uitstraling, staat goed in het type en kreeg onder andere een compliment voor haar mooie hals en bovenlijn.

Haar 10-jarige moeder Simply Brown behaalde al op 3,5-jarige leeftijd haar ABOP (dr+spr) en is inmiddels prestatie-sport (Z-springen), en heeft nu met de eerste premie van haar eerste veulen voldaan aan alle eisen voor het keurschap.

Simply Brown (v. Knock Out) komt voort uit de halfzus van Kanshebber, Simply the Best keur, prest.sport (v. Ismar). Ze is dus een kleindochter is rechte lijn van Europees kampioen springen 1986 Daisy Brown (v. Kebir II ox). Fokker Arjen van der Waaij, Eemnes; eigenaresse Sandra Nieuwendijk uit Appeltern.

De lijnteelt met Kanshebber-zoon Kristall van Orchid’s is misschien wat gewaagd, maar eerdere experimenten hebben al uitgewezen dat lijnteelt binnen deze stam een goed resultaat kan opleveren. Ook nu lijkt dit buitengewoon goed uit te pakken. Kristallijn Brown werd gefokt door Sandra Nieuwendijk. Eigenaren zijn Sanne Roos en haar vader Wouter de Vries uit Ermelo.

 


Tagged horses: KRISTALLIJN BROWN DE LA FORÊT SIMPLY BROWN


Terug