Nog drie nieuwe hengsten goedgekeurd

donderdag 9 september

Nog drie nieuwe hengsten goedgekeurd

LUNTEREN – Net voor aanvang van het verrichtingsonderzoek zijn nog drie dressuurhengsten aangeboden voor thuiskeuring. De commissie accepteerde alle drie. En de verrichtingscommissie keek mee naar de presentatie onder het zadel, waardoor ze ook meteen aan de eisen hebben voldaan voor de eerste verrichtingsdag.

Nog niet alle namen zijn definitief, maar voorlopig staan ze geregistreerd als Den Hout, P-Noir SP en D-Maddock.

De 3-jarige Den Hout (stm. 1.64 m, foto) doet que type iets eenvoudig aan, maar kan goed bewegen en waardeerde zich dan ook sterk op onder het zadel. Ook is hij interessant gefokt. Hij stamt van Diamond Hit x Tolando x Ulft uit de Leen-lijn, merrielijn 35. Vooral verderop in de moederlijn zit veel sport, tot en met GP niveau. De 1.72 m hoge moeder van de hengst, Cadeaurijke (v. Tolando) heeft negen nakomelingen, waaronder een stermerrie en een Z1- en een Z2-dressuurpaard. Haar moeder Elvira elite, preferent, prestatie-fok (stm. 1.66 m) bracht dertien veulens groot, daaronder 4x ster en 1x elite sport, verder 1 x Z1, 1 x Z2, 1 X ZZZ en 1 X Inter I. Derde moeder Toranyke keur, preferent (1.67 m) is de grootmoeder c.q. overgrootmoeder van dertien (inter)nationale sportpaarden, meest dressuur t/m GP maar ook Vip (v. Hamlet), CCI3* eventing met Lorna Riley (GBr). Fokker W.F. Meijerink uit Stieltjeskanaal, eigenaar Van Olst Horses, Den Hout.

De 3-jarige P-Noir SP (stm. 1.62 m) heeft een heel mooi type, maar doet iets beknopt aan. De draf is zijn sterkste gang, met een uitzonderlijk actief en goed onder tredend achterbeen. Ook hij waardeerde zich onder het zadel nog verder op. De hengst kan trots zijn op vier vaders die zelf op GP niveau hebben gepresteerd: Painted Black en zijn vader Gribaldi x Jazz x Vanitas. Vierde vader Nurprimus was de moedersvader van de NRPS-hengst Respect NH. De moeder van P-Noir SP, Valet elite, PROK D-OC IBOP(drs), bracht ook het PSG/Inter I dressuurpaard Carbon ML v. Dayano. De predicaatrijke moederlijn laat verder merries zien met maat en formaat, met sport tot landelijk niveau, en komt voort uit een combinatie van Gelderse en Groninger stammen. Fokker S. Albers uit Oudenhoorn, eigenaar Quality Stables V.O.F., Oud-Gastel.

De 4-jarige D-Maddock (stm. 1.68 m) staat goed in het NRPS-type. De bewegingen zijn voldoende, maar onder het zadel moet hij nog wat meer gaan overtuigen. Hij komt voort uit de Lady Reveil stam. Vader Dettori is LT dressuur. Moeder Veroniek elite, D-OC preferent, sport-(drs) stamt van Krack C x Hitchcock x Onyx en bracht twaalf nakomelingen. De meest bekende is de ggk dekhengst Lord Romantic v. Don Romantic, daarnaast twee aangewezen hengsten waaronder D-Maddock. Verder nog een voorl. keurmerrie, een keurmerrie en een elite merrie. Uit de directe lijn komen dressuurpaarden tot internationaal LT niveau en een nationaal springpaard 1.30 m. Fokker en eigenaar A. van Erp uit Heesch.


Tagged horses: DEN HOUT DON MADDOCK PAINTED NOIR


Terug