Gorgeous Black Art tweede in SUBLI-finale

donderdag 13 januari

Gorgeous Black Art tweede in SUBLI-finale

TOLBERT – Donderdagavond 13 januari werd de finale van de SUBLI Competitie voor jonge dressuurpaarden 2021 verreden. SUBLI: ook onze gulle en trouwe VEULENSPONSOR!

Bij de vierjarigen eindigde de NRPS-hengst Hexagon’s Gorgeous Black Art (Glock’s Toto jr x Rubiquil, fokker Karin Vissers uit Scheemda) onder het zadel van Benni Pachl als tweede met 87 punten. De combinatie viel onlangs ook al op in de hengstencompetitie. 

Subli-jurylid Patricia Wolters: “Deze combinatie kwam als eerste de ring inrijden en we waren direct onder de indruk van het hoge niveau. Gorgeous Black Art beschikt over drie zeer goede gangen met een mooie bergopwaarts gesprongen galop. De verruimingen waren iets zuinig en mochten wat duidelijker getoond worden, maar verder een prachtige proef van een mooie combinatie.”

Grote winnaar bij de vierjarigen met 91,7 punten was Amber Hage met haar zelfgefokte hengst Mercurius ACM (v. Dream Boy). Amber heeft tijdens de derde beoordelingsdag van het verrichtingsonderzoek voor het NRPS opgetreden als gastruiter.


Tagged horses: HEXAGON'S GORGEOUS BLACK ART MERCURIUS ACM


Terug