NRPS accepteert Lord of Farming

maandag 10 mei

NRPS accepteert Lord of Farming

OOTMARSUM – Vandaag is de hengstenkeuringscommissie voor een advieskeuring op Stal de Wiemselbach van Hans en Daan Horn geweest. Naar aanleiding daarvan is de 5-jarige springhengst LORD OF FARMING voor de NRPS-fokkerij geaccepteerd.

Lord of Farming heeft zich al bewezen in jonge paarden proeven: afgelopen jaar was hij tijdens de Blom Cup in Valkenswaard de afgetekende winnaar in de halve finale, en met een 4e plaats in de finale de best presterende hengst. Dat was voor het KWPN reden om hem uit te nodigen voor deelname aan het verrichtingsonderzoek, en daarvoor slaagde hij vervolgens met glans. De NRPS-commissie heeft nu, na bezichtiging aan de hand en onder het zadel. eveneens een positief oordeel uitgesproken over de bruine hengst.

Lord of Farming werd gefokt bij de gebr. Bosch uit Luttenberg en heeft een stokmaat van 1.70 m. Exterieur is in alles correct en functioneel. In galop beschikt hij over kracht, balans, ruimte en een goed ritme. Op de sprong gaf de hengst blijk van veel elastiek, veel vermogen en goede rijdbaarheid. Achter opende hij telkens opvallend goed. De hele presentatie werd gekenmerkt door nuchterheid, instelling en werkwilligheid.

Lord of Farming is zeer interessant gefokt, met een aaneenschakeling van stempelhengsten: Balou du Rouet, Clinton, Heartbreaker, Voltaire en Pilot. Uit deze Westfaalse moederlijn komen meerdere goedgekeurde hengsten en internationale sportpaarden, waaronder ook het bekende 1.60m Grand Prix springpaard Garant. Deze kleinzoon van Numero Uno won onder de Amerikaanse amazone Beezie Madden onder andere de wereldbeker in New York, North Salem NY en is geselecteerd voor deelname aan de Olympische spelen in Tokyo.

Link naar video finale Blom Cup 2020 (nog met de naam Ladykiller)


Tagged horses: LORD OF FARMING


Terug