Evegro wint Inter II

vrijdag 15 september

Evegro wint Inter II

HOUTEN – Lotje Schoots won op 15 september tijdens de meerdaagse K&U wedstrijd de Intermédiaire II met de NRPS-goedgekeurde hengst Evegro.

Evegro is een volle broer van Pavo-cup winnaar Everest, met vader Everdale en moeder Fresia (Negro x Monaco x Sultan), uit de stam die ook Ferro heeft voortgebracht.

Lotje rijdt Evegro nu twee jaar en debuteerde begin september in Tolbert in de Inter II. Houten was hun tweede keer. “Hij kwam van niks en pakt het heel goed op. We hebben nog niet zo heel vaak gestart, een keer Z2, een keer ZZ-Zwaar en tweekeer Lichte Tour. Het is echt een paard voor de Grand Prix. Hij is pas negen en nog een beetje groen, maar hij heeft heel veel talent voor de zware oefeningen. Evegro kan heel goed piafferen en passageren, en springt makkelijk de pirouetten en de series. Hij heeft echt de aanleg om een goed Grand Prix paard te worden.”

Ondanks dat Lotje de score om de overstap te maken naar de GP ruimschoots op zak heeft, is ze dat nog niet direct van plan. “Ik houd hem eerst weer even thuis. Ik weet nu dat Evegro in de ring z’n ding doet en ben heel blij dat hij er dan zelfs nog een schepje bovenop doet. Dat heeft even geduurd, maar inmiddels zijn we een goed team. Ik heb nog geen echte planning, maar met de galoponderdelen  van de Gran Prix heeft Evegro niet veel moeite. Ik denk dat we die proef moeten aankunnen.”

(bron: Horses.nl)


Terug