“Onze sportpony’s verdienen een kampioenschap”

donderdag 7 april

“Onze sportpony’s verdienen een kampioenschap”

Met de waardevolle medewerking van de drie grote sportponystamboeken komt er dit jaar eindelijk weer een volwaardige competitie: het Nederlands kampioenschap voor jonge dressuur- en springpony’s, het Dutch Pony Championship.

Op initiatief van de stamboeken stak vorig jaar een groep liefhebbers van kwaliteitsvolle sportpony’s de koppen bij elkaar om zich hard te maken voor een kampioenschap voor jonge Nederlandse sportpony’s. Dat plan is op een zeer professionele manier aangepakt en uitgewerkt. De organisatie van het kampioenschap is in handen van een stichting. De zes bestuursleden vertegenwoordigen elk hun stamboek en zijn allemaal liefhebbers van en intensief betrokken bij de ponysport en -fokkerij. 

“We zijn er bijzonder trots op dat het gelukt is om fokkers en stamboeken enthousiast te maken voor ons standpunt dat Nederlandse sportpony’s een kampioenschap verdienen”, aldus voorzitter Lars Pronk. “Het is alweer jaren geleden dat een dergelijke competitie voor jonge pony’s plaatsvond en dat vonden wij bijzonder jammer. Nederland kent immers fantastische en kwaliteitsvolle pony’s, met de uitstraling, het talent én het karakter om op te vallen in de sport. Onze sportpony’s verdienen een kampioenschap. Dat mag iedereen weten! En het is een pracht manier om de verbinding zichtbaar te maken tussen de sport en de fokkerij.”

Naast het NRPS staan het Nederlands New Forest Pony Stamboek (NNFPS) en het Nederlands Welsh Pony en Cob Stamboek (NWPCS) vierkant achter het Dutch Pony Championship. Op een aantal regionale keuringen van alle drie stamboeken vinden de voorronden van de dressuur plaats, met een knallende finale aan het eind van de zomer. Met een springpony hoef je geen selecties te rijden, maar schrijf je je rechtstreeks in voor de finale!

Houd de website van het Dutch Pony Championship: www.dutchponychampionship.nl/ in de gaten. Daar vind je meer informatie, maar ook nieuws, en tips om je (pony) goed voor te bereiden op deze competitie.


Terug