Justin en Evegro goed onder Lotje Schoots

maandag 18 april

Justin en Evegro goed onder Lotje Schoots

Lotje Schoots was afgelopen weekend op haar eigen Subtopwedstrijd in Houten met afstand de beste in het ZZ-Zwaar met haar NRPS-goedgekeurde hengst Evegro (v. Everdale). Het was het debuut van de combinatie in deze klasse.

Met de achtjarige Johnson-zoon Justin Dunkelbraun JVR (door Christie Jolink gefokt uit Aliena keur, preferent, prestatie-sport v. Sandreo) heeft ze inmiddels haar debuut gemaakt in de Lichte Tour. “Ik was heel erg tevreden over hem. Justin is nog wat groenig en de eerste dag was hij eigenlijk net iets te fit. In het begin moest ik met hem wat korter losrijden, maar deze keer was hij nog veel te fit toen ik de ring in reed. De tweede dag heb ik dat anders aangepakt en reden we de Intermédiaire I-proef. Gelukkig vielen op de derde dag alle puzzelstukjes in elkaar. Hij stond heel fijn aan de hulpen, maar is nog net te groen om foutloze proeven te lopen. Het was de eerste keer dat hij mee was naar een meerdaagse wedstrijd en hij heeft een fantastisch karakter”, vertelt Lotje.

De amazone heeft Justin (foto) alleen een paar keer ZZ-licht gestart en op de Indoorkampioenschappen gereden. “Daarna zijn we over gegaan naar de Lichte Tour, dus dat is een hele stap. Hij is wel een hengst, maar hij heeft een fantastische wedstrijdmentaliteit. Op een meerdaagse spaart hij zichzelf op stal en is in het werk heel fit. In principe zal hij wel een keer verkocht gaan worden, dat is jammer voor mij. Ik zal hem nog wel een aantal keer Lichte Tour starten, maar het is nog even kijken hoe vaak ik de kans krijg. Het zou een fantastisch junioren of young riders-paard zijn. Hij heeft de looks en dat weet hij zelf ook. De series zijn soms nog een beetje groen, daar moet hij nog wat zekerder in worden want hij springt hele goede wissels.” 

(bron: dehoefslag.nl)


Tagged horses: EVEGRO JUSTIN DUNKELBRAUN JVR


Terug