Nieuws van Van Olst hengsten

zaterdag 12 februari

Nieuws van Van Olst hengsten

KRONENBERG/WELLINGTON – Vorig weekend had Charlotte Fry haar handen vol met drie hengsten van Van Olst die ze op het hoogste niveau uitbrengt. Maar dat leverde ook heel wat op. Met de NRPS-hengst Don Joe (v. Diego) debuteerde ze in de Grand Prix en werd meteen tweede (achter zichzelf met de KWPN hengst Glamourdale).

In de andere ZT-rubriek stuurde Charlotte de NRPS-goedgekeurde Inclusive (v. Everdale) naar een winnend debuut in de Inter-II. "Ik ben heel blij", vertelde de amazone na afloop. "Glamourdale is beter dan ooit en Don Joe en Inclusive hebben het allebei ook heel goed gedaan voor het eerst in een nieuwe klasse."

Don Joe (mv. Lord Leatherdale x Almox Prints) werd gefokt door Gertjen van Olst zelf. Inclusive (mv. Uptown x Jazz) is een fokproduct van R. Enting uit Grolloo.

Eergisteren in Wellington reed Charlotte Jost de NRPS-goedgekeurde Negro-zoon Nintendo (foto) naar de overwinning in de verkorte Grand Prix voor de wereldbekerkwalificatie. In de kür verdiende de combinatie vandaag 79.075%,, wat opnieuw de (deze keer nipte) overwinning bracht. Twee van de vijf juryleden gaven Charlotte Jorst ruim 80% voor de kür en zetten de in Denemarken geboren Amerikaanse op de eerste plaats. Bij twee andere stond Jorst tweede en een jurylid zette haar zelfs vierde. Jorst was in ieder geval tevreden. “In Aken reed ik vorig jaar ook bijna 80%. Voor het eerst heb ik de muziek en de choreografie onder de knie – na vele pogingen en vele mislukkingen.”

Fokker van de inmiddels 19-jarige Nintendo (mv. Monaco x Glendale) is K. Rommens uit Bavel.

(bron: Horses.nl)


Tagged horses: DON JOE INCLUSIVE NINTENDO


Terug