Gorgeous Black Art naar 85 Pavo-punten

zaterdag 31 juli

Gorgeous Black Art naar 85 Pavo-punten

OUD-TURNHOUT – In de Pavo selectiewedstrijd van 31 juli scoorde de NRPS-goedgekeurde GORGEOUS BLACK ART (v. Glock’s Toto Jr.) een mooie 85 punten onder het zadel van Hexagon-stalruiter Benni Pachl. Dit was goed voor de tweede plaats achter een andere afstammeling van Toto Jr., die 86 kreeg.  

Jurylid Marian Dorresteijn: “Gorgeous Black Art is een paard met een heel mooi silhouet. Hij stond er goed aan en werd mooi open voorgesteld. Deze hengst valt op met een draf die veel takt en veer heeft, daarbij lijkt hij makkelijk te kunnen sluiten en neemt hij al eenvoudig gewicht op op het achterbeen. In het wijken ging hij groot opzij met behoud van takt en houding, daarnaast zagen we een goede verruiming zonder dat hij snelheid maakt. Dit zagen we ook in de galop, waar hij tevens goed verruimde en veel balans en gemak had. In de galop kan hij nog net iets meer bergop blijven. De stap is taktzuiver en resoluut, een heel compleet paard.”

De 4-jarige Gorgeous Black Art kreeg afgelopen winter in het verrichtingsonderzoek 94,7 punten, en dat was maar 0,3 puntje minder dan de verrichtingstopper Gorgeous Latino, die inmiddels is geëxporteerd naar Amerika. De moeder van Black Art is BEAUTY VIENNA D voorl. keur (v. Rubiquil x Jazz, merrielijn 237) en hij werd gefokt door Karin Visser uit Scheemda. Eigenaar Stal Hexagon, Schore.

In dezelfde Pavo-selectiewedstrijd deed ook aan andere 4-jarige NRPS-hengst mee, GUINNESS (v. Glamourdale, m. Jennifer voorl. keur v. Johnson x Haarlem, fokfamilie 1666) gereden door Charlotte Fry. Door spanning bleven zijn punten steken bij 79, maar dat was de hengst niet echt aan te rekenen omdat er tijdens zijn proef vlak in de buurt paarden in de wei gelaten werden. Guinness werd gefokt door B.J. Broenink uit Reutem, eigenaar Van Olst Horses, Den Hout.

(bron: Horses.nl)


Tagged horses: BEAUTY VIENNA D GUINNESS HEXAGON'S GORGEOUS BLACK ART


Terug