Gorgeous Black Art door naar Pavo-finale

donderdag 12 augustus

Gorgeous Black Art door naar Pavo-finale

ERMELO – In de halve finale om de Pavo-Cup voor jonge dressuurpaarden is de NRPS-goedgekeurde Gorgeous Black Art met 83,8 punten als 13e geëindigd. Daarmee hebben de hengst en zijn ruiter Benedek Pachl zich verzekerd van het startrecht in de finale.

Bij het betreden van de ring had de 4-jarige hengst iets last van spanning, maar Benni heeft het in de vingers om de aandacht van de hengst heel snel weer helemaal op zijn ruiter gericht te krijgen. En dat bleef de hele verdere proef de volle honderd procent concentratie.

Zelfs het feit dat de andere deelnemer in de tweede helft van de proef met haar ruin pal achter de hengst bleef rijden, maakte geen enkele indruk. Petje af voor de combinatie Benni en Black Art!

Gorgeous Black Art (Glock’s Toto Jr. x Rubiquil) kreeg een 9,0 voor de galop. Stap 8,3 – draf 8,2 – harmonie 8,0 en totaal indruk 8,4.

De andere NRPS’ers die meededen in de halve finale, waren de goedgekeurde hengsten Guinness (Glamourdale x Johnson) en Vivalicor (Vivaldi x Charmeur), en de merrie Espresso.B (Nespresso x Cantos). De 4-jarige Guinness kreeg 78,8. De 5-jarige Vivalicor scoorde 79,8 en de 5-jarige Espresso B bleef jammer genoeg steken op 70,8.


Tagged horses: ESPRESSO.B GUINNESS HEXAGON'S GORGEOUS BLACK ART VIVALICOR


Terug