Nadir Westland overleden

zaterdag 1 mei

Nadir Westland overleden

De internationale springpony Nadir Westland, in 2005 met Doron Kuipers winnaar van individueel zilver en teamgoud op het EK in Pratoni del Vivaro, heeft de ‘magische’ 30 niet gehaald, maar is ook rustig oud geworden:  de valkkleurig pony is kort na zijn 28e geboortedag overleden.

Doron Kuipers heeft als tiener twee jaar lang internationale resultaten behaald met Nadir. De ruin heeft daarna van zijn pensioen mogen genieten in de wei bij Kuipers, die op zijn facebook schrijft: “Tot ons grote verdriet hebben we afscheid moeten nemen van mijn “Gouden Pony” Nadir Westland! Wat ben ik blij dat ik hem zijn wel verdiende pensioen heb mogen geven na alle sportieve jaren die we samen hebben beleefd, waaronder de Gouden & Zilveren medaille op het EK in Pratoni del Vivaro! Het is goed zo vriendje, ik had de beslissing nooit willen maken om je te laten gaan! Gelukkig zonder pijn heb je er zelf voor gekozen om je laatste adem uit te blazen in de wei!”

Nadir Westland werd in 1993 onder de naam Nando van Grandia ingeschreven door zijn fokker S.L. Grandia uit Bleiswijk. Hij was een zoon van Nucari keur, prestatie sport&fok uit de Welsh merrie Queenie Gwynfor (Langarth Gwynfor x Cusop Symbol).

Hier staat een leuk interview uit 2005 over Nadir/Nando.


Terug