Karl van Orchid's tweede in GP

vrijdag 14 augustus

Karl van Orchid's tweede in GP

WIERDEN - Tijdens het Dutch Youngster Festival plaatsten zich drie NRPS-pony's voor de barrage van de Grote Prijs. Joyce Wolters en Karl van Orchid's wonnen bijna.

In de Groenoord Grote Prijs voor de ponyruiters was een tweede plaats het hoogst haalbare Nederlandse resultaat. Die was voor de NRPS-combinatie Joyce Wolters en haar vlot springende 14-jarige vosruin Karl van Orchid’s (v. Kanshebber). Ze miste haar tweede zege binnen twee dagen, doordat de Engelse Tatiane Maurel met haar bruine merrie Horseabout Zibu 0,31 seconde sneller was.


Joyce Wolters: “Karl is heel goed in vorm en ik ben echt blij met hem. Hij is handig en van nature snel. Het is echt een pony op gevoel, hij wil goed meedoen, werkt altijd prima met je mee. Ik ben ook met de tweede plaats absoluut tevreden.” In de landenwedstrijd van zondag gaat ze als vierde van start voor TeamNL. “Ik heb nog maar één keer voor de Nations Cup gereden. In Sur le Mer in Zwitserland had ik als eerste starter een tijdfout en reed ik nul, dus ik heb er wel vertrouwen in. Ik ga gewoon proberen twee nulrondes te rijden.”

Tamara van Manen werd negende met haar pas 7-jarige NRPS-merrie Holstud’s Olijfje (v. Paddington O'Malley). Ook Logan Fiechter plaatste zich voor de barrage, maar hij kwam onderweg ten val met de 8-jarige Kadanz v. Orchids (v. Kanshebber). Ze kwamen zonder averij uit de strijd en mogen zondag met de landenploeg proberen.


Terug