NRPS’ers winnen alle DPC-rubrieken

zaterdag 26 augustus

NRPS’ers winnen alle DPC-rubrieken

HOUTEN – De laatste selectiewedstrijd voor de finale van het Dutch Pony Championship op zaterdag 9 september was DE wedstrijd voor het NRPS. Zowel bij de 4-jarige als de 5-jarige en 6-jarige pony’s won een NRPS’er. Daarbij ook nog tweemaal de tweede plaats (bij de 4- en 5-jarigen).

Topscore van de dag, 91,5 punten! kwam op naam van de 5-jarige NRPS-goedgekeurde hengst Monaco WNE (v. FS Mr. Right), gereden door Lizette Kamper (foto). Met deze geweldige score (o.a. 9,5 voor de draf en de aanleg) stond de combinatie vier hele punten los van de kampioen 2022 Hexagon’s Dragonfly (v. Double Dutch) met Sophie van Iwaarden, die in deze selectiewedstrijd dus de tweede prijs kreeg. Ook met een 9,5 voor de aanleg, trouwens.

Bij de 4-jarigen won de NRPS-goedgekeurde hengst Cream de Luxe DV (v. Cassanova du Bois) onder het zadel van Romee Schoenmakers. Zij scoorden 89 pnt. En dat was nog een half puntje meer dan hun winnende score op 16 augustus in Lunteren. Ook nu werd deze combinatie op de voet gevolgd door Bo Leijten met Durello (v. Diamond Touch), die zelfs een hele punt meer scoorde dan de vorige keer.

Winnaar van de 6-jarigen was net als bij de selectie in De Mortel, Ilse de Wilde met Heitholms Li Lou (v. FS Mr. Right). Zij behaalden het mooie resultaat van 89,5 pnt.

Voor de derde plaats kwam Anouck Merx met Danone Bloemendael (v. Don Bosco du Bois) net een half puntje tekort, maar vierde met 79,5 is ook nog een mooi resultaat. En genoeg om uitgenodigd te worden voor de finale.

Dit zijn de NRPS-pony’s die zich hebben gekwalificeerd voor de finale op zaterdag 9 september in IJsselmuiden:

4-jarigen
Cream de Luxe DV (v. Cassanova du Bois)
Durello (v. Diamond Touch)
Madame Magic (v. FS Mr. Right)
Cooper van het Gildeland (v. Coer Noble)
D-Day (v. D-Power AT)
Orchard Jus du Paradis TDG (v. Daho du Paradis)

5-jarigen
Hexagon’s Dragonfly (v. Double Dutch)
Monaco WNE (v. FS Mr. Right)
Just a Champ (v. Jonker’s Jayden)
Giorgio Armani TT (v. Goldstar du Bois)
Howie van de Piekestables (v. Heer Orchard Bolshoi)

6-jarigen
Heitholms Li Lou (v. FS Mr. Right)
Danone Bloemendael (v. Don Bosco du Bois)
Mr. Magic (v. FS Mr. Right)
Golden Star van de Schermeer’s Hof (v. Goldstar du Bois)
Ducati van het Gildeland (v. Diamond Touch)


Tagged horses: COOPER VAN HET GILDELAND CREAM DE LUXE DV D-DAY DANONE BLOEMENDAEL DUCATI DU BOIS DURELLO GIORGIO ARMANI GOLDEN STAR V.D. SCHERMEER'S HOF HEITHOLMS LI LOU HOWIE VAN DE PIEKESTABLES JUST A CHAMP MADAME MARIT MOCHYNDAEAR DRAGONFLY IN AMBER MONACO WNE MR. MAGIC ORCHARD JUS DU PARADIS


Terug