Elton Sollenburg goedgekeurd

donderdag 8 juli

Elton Sollenburg goedgekeurd

LUNTEREN –Naar aanleiding van een advieskeuring heeft de commissie de 6-jarige dressuurhengst ELTON SOLLENBURG (Electron x Métall x Let’s Go V x Nimmerdor) geaccepteerd. Fokker en eigenaar is Arie Zekveld uit Almere.

Elton Sollenburg heeft een goed type, veel uitstraling en een mooi hoofd. De hoofd-hals verbinding is iets zwaar. Het beenwerk is opvallend hard. De stap is ruim, draf en galop zijn goed waarbij in draf de balans, schoudervrijheid en souplesse opvielen.

Vader Electron heeft na een succesvolle periode in het ZZ-Zwaar april 2019 met goed gevolg de overstap gemaakt naar de Lichte Tour en hij lijkt nog veel meer in petto te hebben. Zijn vader Ampère leverde al meerdere Grand Prix-paarden en kampioenen. Moeder Zamba Sollenburg stamt af van de sterk verervende Grand Prix-hengst Fidermark I en slaagde zelf met goede cijfers voor de merrietest. Ze is een halfzus van het ZZ-Licht dressuurpaard Fizz Sollenburg (v. Zizi Top) en uit deze directe lijn komen al meerdere verdienstelijke sportpaarden.

De nakomelingen van Electron vallen op in de jonge paardenwedstrijden en op de keuringen. Zo scoorde Joule (mv.OO Seven) 82 punten in de Pavo Cup, werd Jack Daniels (mv. Ferro) vijfde in de Pavo Cup-finale en liep Jarlien (mv. Krack C) 80 punten bijeen in de IBOP. Zijn nakomelingen blinken net als hun vader uit met een goede galop, sterk achterbeengebruik en werkwillig karakter.

Moedersvader Métall die zelf succesvol Lichte Tour liep, is de vader van het dressuurfenomeen Uthopia die samen met Carl Hester teamgoud behaalde op het EK in Rotterdam en teamgoud op de Olympische Spelen in Londen. De hengsten Special D en Broere Ufo zijn KWPN goedgekeurde zonen van Métall.

Verschillende nakomelingen startten ZZ-Licht of Lichte Tour en Tiva-Nana (Metall x Cabochon) loopt Grand-Prix dressuur. Wat de laatste jaren ook opvalt, is dat verschillende nakomelingen van Métall internationaal op het hoogste niveau in de springsport acteren, waaronder Saveur (mv. Contango), Rentall (mv. Gurioso) en Sante (mv. Akteur).

Elton’s overgrootvader van moeders kant Let’s Go V is een Zangersheide goedgekeurde hengst met Voltaire als vader. Zelf heeft Let’s Go 1.50m gesprongen. In United VDV (v. Ramiro Z) heeft hij bij Zangersheide nog een goedgekeurde zoon gebracht. 

Moeder Zoya Sollenburg heeft zelf LT dressuur gelopen. Zij vertegenwoordigt Holsteiner stam 1907 en heeft zes nakomelingen gebracht. Hiervan zijn er drie elite, en twee ster preferent, en bovenstaande hengst in 2018 aangewezen bij het KWPN. Verder nog een nakomeling die dit jaar drie wordt. Stermerrie Davina Solleburg heeft ook reeds drie ster dochters. Een volle broer van Zoya Sollenburg genaamd Well Done is GP dressuur en een volle zus loopt ZZ-Licht.

Uit de rechtstreekse lijn komen verder onder andere een LT en een ZZ-L dressuurpaard, twee 1.60 m springpaarden, en drie springpaarden resp. 1.30 m-1.40 m-1.45 m.


Tagged horses: ELTON SOLLENBURG


Terug