Lynn dubbel Nationaal kampioen

woensdag 18 augustus

Lynn dubbel Nationaal kampioen

LUNTEREN – Op de Nationale keuring werden de merries van Wesley Mulder uit Apeldoorn uitgeroepen tot Nationaal kampioen en reservekampioen van de springpaarden, en zijn jongste fokproduct werd veulenkampioen.

Bij de dressuurpaarden was de 5-jarige Lynn (v. Forty) van Harry Melis uit Gemert zowel aan de hand als onder het zadel iedereen de baas. In totaal werden twee merries keur en tien voorlopig keur.

De 3-jarige springkampioene is Paradise de la Vita WM. Zij stamt van Harley VDL uit het int. 1.50 m springpaard Witness van ’t Paradijs (Nabab de Reve x Lys de Darmen, uit de Hannoveraanse Landliebe stam) van Stefanie Brugman. Tijdens een thuisinspectie scoorde zij 80 voor het springen en 75 voor exterieur en werd daarmee ster; vandaag kwam daar het voorlopig keurschap bij.

De reservekampioene Royal Dutch WM voorl. keur (v. Carthino Z) komt uit het 1.35 m springpaard Farandole van Herikhave keur, prest.sport (v. Warrant x Mytens xx, fokfamilie 89). Farandole is ook de moeder van de NRPS-goedgekeurde hengst Air Force WM. Bij het vrijspringen kreeg de 5-jarige Royal Dutch 85 voor het springen (waarbij 90 voor techniek), maar moest in het exterieur haar meerdere erkennen in stalgenoot Paradise.

De hoogbenige veulenkampioen Cashflow Charlie WM (v. Colestus) is ook een zoon van Farandole.

Reservekampioen van de springveulens was Queen of the Ponderosa, uit de eerste jaargang van de hengst Conprice van Roelof Waninge uit Dwingeloo. Moeder Etoile voorl. keur stamt van Carthino Z x Chacco-Blue x Animo, fokfamilie 1200.

Onderdeel van de nieuwe opzet van de Nationale keuring was dat veulens uit de eerste en tweede jaargang van een jonge hengst zich niet eerst hoefden te kwalificeren op een Regionale keuring, maar direct mochten inschrijven om tijdens de Nationale lineair te worden gescoord. Ook mochten merries die al ster waren rechtstreeks naar de Nationale voor predicaatverhoging, mits ze daarvoor in aanmerking kwamen met een eerste premie veulen en/of voldoen aan de prestatie-eis. Hier maakten Waninge en nog een aantal fokkers dankbaar gebruik van. Het NRPS genereerde zo meer informatie over de afstammelingen van jonge hengsten én meer deelnemers in de ring, en de fokkers hoefden maar eenmaal met hun veulens te reizen.

De meeste dressuurdeelnemers waren wel al regionaal of thuis bezichtigd. Zo ook de 5-jarige Lynn voorl. keur (v. Forty), die eerst met Romée Morsink de grote winnaar werd van de zadelrubriek, en vervolgens aan de hand overtuigend naar de titel danste. De moeder van Lynn is de keur, preferente Uradea (v. Kennedy, m. Narada keur v. Highline uit Jintha ster, voorl. keur, preferent, prestatie-fok v. Ulft, merrielijn 91). Lynn wordt opgeleid in de sport en heeft nog geen veulens gebracht. Daarom kan ze nu nog geen keur worden. Maar ze heeft haar ABOP al behaald.

Reservekampioen was de elegante 3-jarige Nouraya Turfhorst voorl. keur (v. Rubin Royal) van Corné van Herwaarden. Zij werd gefokt door de fam. Koele in Wezep uit de merrie Hibiscus T PROK (Florencio I x Rubinstein I x Ramino, Oldenburger stam 27). Ook de hengst Ronaldo komt uit deze stam.

De veulenrubrieken werden gedomineerd door twee zeer aansprekende nakomelingen uit de eerste jaargang van de NRPS-goedgekeurde For Moqueen van Jurgen van der Meijden uit Zuilichem. Deze veulens waren thuis geïnspecteerd, en kwamen nu de Nationaal kampioens- en reservetitel opeisen. Kampioen was het langgelijnde en top bewegende hengstveulen For-Kunette (m. Kunette elite v. Fellini x Gribaldi x Rex Magna xx uit de Botti stam, merrielijn 52). De moeder van de reservekampioen For-Pleasure is Hpleasure ster, PROK (Apache x Prestige VDL, merrielijn 3).

 


Terug